Sådan opretter du et Wi-Fi-netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tag stikket ud af modemet og routeren. Hvis du har en computer, der skal være fysisk forbundet til routeren, skal du slukke computeren, i stedet for trådløst. Tilslut modemet til routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel. Routeren har typisk fem Ethernet-porte på bagsiden, fire mærket numerisk og en mærket 'Data', 'Kabel' eller 'Input'. Sæt kablet i Ethernet-porten på modemet og indsæt den anden ende i 'Data', 'Cable' eller 'Input' Ethernet-porten på routeren.

2.

Slut den ene ende af et andet Ethernet-kabel til Ethernet-porten mærket '1' på bagsiden af ​​routeren. Tilslut den anden ende af kablet til Ethernet-porten på computerens netværksadapter på bagsiden.

3.

Tilslut modemet, så routeren. Når de to enheder er startet, skal du tænde for computeren og tillade Windows at indlæse.

4.

Åbn en webbrowser, skriv routers IP-adresse i adresselinjen og Tryk på 'Enter.' Standardadressen til de fleste routere er '192.168.1.1', men henvis til din router's dokumentation, hvis dette ikke er den rigtige adresse. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste routerns brugernavn og adgangskode. Som standard har de fleste routere et brugernavn til 'admin', og adgangskoden er også 'admin', eller den bliver tom. Nogle routere har et blankt brugernavn og et kodeord for 'admin . 'Hvis disse kombinationer ikke giver dig adgang til din router, skal du se din router 's dokumentation for standard brugernavn og adgangskode.

5.

Skift navn på dit trådløse netværk ved at indtaste tekst i tekstfeltet mærket 'SSID'. Dette er navnet, der vil blive vist til Wi-Fi-enheder inden for dit netværk.

6.

Indstil et kodeord eller passord, som brugerne skal indtaste for at få adgang til din netværk, hvis du vil have dit netværk beskyttet mod uautoriseret adgang. Denne indstilling er placeret i fanen 'Trådløs sikkerhed' på routerens konfigurationsskærm.

7.

Klik på 'Gem og Afslut', når du er færdig med at konfigurere din router.

8.

Opret trådløst forbindelse til dit nykonfigurerede netværk fra en anden computer ved at højreklikke på ikonet for trådløst netværk på proceslinjen, der er placeret til venstre for systemuret. Vælg 'Se ledige netværk' i menuen, vælg dit netværk og klik på 'Connect'. Indtast dit kodeord eller passord og klik på 'Connect' igen for at oprette forbindelse til dit Wi-Fi-netværk.

Trådløst netværk, også kendt som Wi-Fi, gør det muligt for brugere at få adgang til andre computere og enheder på samme netværk fra et hvilket som helst sted inden for det trådløse signal. Det fjerner også behovet for at køre (og skjule) Ethernet-kabler i hele dit hjem eller kontor. Korrekt opsætning af dit modem og den trådløse router til oprettelse af et Wi-Fi-netværk sikrer, at dine enheder kan kommunikere korrekt med hinanden.