Fordelene ved online opbevaring

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Sikkerhedskopier er afgørende for datagendannelse. Når en harddisk går i stykker, bruges backups til at genoprette dokumenter og installeret software. Online-opbevaring er en mulighed for brugere, der ikke har mulighed for at oprette sikkerhedskopier. Online-opbevaring giver en løsning til at gemme vigtige dokumenter og applikere 'installere' filer til en fjerncomputer. Denne type opbevaring har flere fordele.

Stor kapacitet

Stort kapacitetsdrev, dvd-brændere og eksterne drev er dyre. Online-opbevaring giver brugerne mulighed for at gemme gigabyte og endda terabyte (1.000 gigabyte) data til en ekstern harddisk. De fleste virksomheder kræver et lille gebyr for opbevaring af data online, men den månedlige pris er mere overkommelig end at købe et ekstra lagringsdrev. Det sparer også brugeren fra at oprette et netværk, hvis den eneste tilgængelige harddisk er på en anden computer. Da disse sikkerhedskopier er tilgængelige på internettet, er de tilgængelige, uanset hvor brugeren rejser.

Automatisering

Brugere kan automatisere sikkerhedskopier ved hjælp af online-opbevaring. Computere, der er forbundet til internettet med en bredbåndsforbindelse, såsom digitale abonnentlinjer (DSL) eller kabel, kan sende information til en online storage database, når de ikke er i brug. Automatiseringen sker med stationær software eller automatiske sikkerhedskopieringsværktøjer, der følger med operativsystemet. Automatisk backup gør det også muligt for brugeren at uploade data, når computeren ikke er i brug. Backups bruger ressourcer på maskinen, hvilket forsinker normale arbejdsprogrammer. Automatisering af sikkerhedskopier om natten giver brugeren mulighed for at arbejde, mens data upload processer.

Recovery Anywhere

Mange bruger bærbare computere, når de rejser. Hvis computeren går i stykker på jobbet, kan brugeren downloade sikkerhedskopier fra ethvert sted. Ved at uploade flere sikkerhedskopieringsversioner kan brugeren vælge hvilke sikkerhedskopier der skal bruges, når dataene gendannes. Online storage-virksomheder sikkerhedskopierer brugerens data, så selvom online-serveren fejler, kan der gendannes. Dette undgår problemet med brudte cd'er eller eksterne drev, når man forsøger at downloade gendannelsesdata fra et personligt backupmedie.