Hvordan krymper jeg Cat 5 Wire?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Strip 1 tommer af ydre afskærmning fra enden af ​​kablet, du ønsker at krympe. Mange krympeværktøjer har en trådstrimmel indbygget. Hvis ikke, skal du bruge et separat strippeværktøj. Sørg for ikke at skære ind i afskærmningen af ​​de indre ledninger.

2.

Separat de otte indvendige ledninger efter farve. Kvalitetskabel skal have matchende farver for hvert par, orange med orange / hvid, grøn med grøn / hvid osv. ...

3.

Organiser ledningerne ved hjælp af farvepar mellem tommelfingeren og pegefingeren, og brug krympeværktøjets wire cutter til at trimme dem alle i samme længde. Dette sikrer, at alle ledninger passer korrekt ind i stikket.

4.

Hold RJ-45-stikket, så den åbne ende vender nedad og forsigtigt indsæt ledningerne i de otte slots i stikket. Hver ledning skal glide ind i sin egen rille ved siden af ​​det farvede par. Skub kablet ind så langt det går, så de otte ledninger når enden af ​​deres stikkontakter.

5.

Sæt stikket sammen med sine siddende ledninger i den rigtige stikkontakt på krympeværktøj. Mens trykket holdes i stikkontakten med en hånd, skal du klemme håndtaget på krympeværktøjet sammen. Pas på ikke at anvende for meget kraft, da du kan bryde stikket. Krympeværktøjet skubber otte metalkontakter indeholdt i stikproppen, gennem afskærmningen af ​​hver ledning. Dette skaber en forbindelse mellem ledningerne inde i stikket og kontakterne på ydersiden. Kontroller, at hver af disse kontakter er skubbet helt ned af krympeværktøjet.

Kategori 5-kabel, eller Cat 5, er en standardkvalitet af computernetværkskabel, der understøtter op til 100 megabit / sekund overførselshastigheder. Brugt til at forbinde modemer, routere, computere og andet hardware består Cat 5-kabel af otte interne ledninger og forbinder med RJ-45-stik. Hvis du samler dine egne kabler, kan du spare penge og oprette brugerdefinerede længder for at gøre din netværksopsætning ren og effektiv. Et krympeværktøj gør det muligt at tilslutte propperne selv.