Sådan forhindres data tab mellem databaser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sæt computeren i et tørt og støvfrit område væk fra høj trafik.

2.

Tænd din computer med en strømbesparende enhed, som stabiliserer elektrisk spænding og forlænger levetiden på din computer. Lågniveauer af energi fra et traditionelt strømstik kan slette dataene på harddisken, så du mister data.

3.

Sikkerhedskopier data regelmæssigt. Klik på 'Gem som' og vælg det sted, hvor du vil gemme dataene. Det er bedst at sikkerhedskopiere data ved hjælp af en ekstern harddisk, USB-flashdrev eller harddisk. Brug et filnavn, der er enkelt og let at dechifrere.

4.

Beskyt dine data mod virus. Køb et virusbeskyttelsesprogram og opdatere det regelmæssigt.

5.

Brug en 'undo' -disk, der kan gendanne dit datasystem til dets oprindelige arrangement, hvis du mister data under en overførsel. (Datatab kan forekomme, hvis du mister strøm under dataoverførsel mellem databaser.) Køb et installationsprogram, der tilbyder en sådan disk. Det er også en god idé at købe et softwareprogram, der kan registrere opbevaringsproblemer inden for en harddisk. Brug regelmæssigt at opdage et problem og forhindre tab af data.

Tips og advarsler

  • Datagendannelsesprogrammer kan købes.
  • Hold dig væk fra fil- eller diskkryptering, som kan gøre det lettere at finde tabte data.
  • Brug kun computeren i korte perioder og sluk derefter den.
  • Forlad aldrig computeren på hele natten --- selvom du bruger strømbesparende tilstand. Hvis du gør det, øges chancen for, at der opstår strømforstyrrelser eller andre skader.
  • Uanset om du er en professionel, virksomhedsejer eller studerende, er det afgørende at anvende en række værktøjer til forebyggelse af dataforebyggelse for at beskytte dine data mod tab og andre skader. En række effektive tip kan bruges til at skabe et miljø, hvor dine databaser er beskyttet. Fra hvor du opretter og bruger din computer til, hvordan du gemmer data, hjælper du enten med at forhindre tab af data eller forbigående tid, indtil det sker.