Sådan løser du dial-up-modemproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kontroller forbindelserne

1.

Kontroller, at telefonlinjen er korrekt forbundet til telefonstikket i væggen. Kontroller, at den anden ende af telefonlinjen er forbundet til computerens modemstik.

2.

Hent et telefonhåndsæt på en telefon, der er tilsluttet samme linje som den computer. Hvis du hører en ringetone, er linjen åben og klar til brug. Hvis du hører et optaget signal, bipperlyd (f.eks. en fax) eller stemmer, er linjen i brug.

3

Hent alle telefoner og sluk for andre tilsluttede enheder, f.eks. faxmaskiner, og kontroller igen for en tonetone.

Kontroller drivere og indstillinger

1.

Dobbeltklik på dit skrivebordslink til din internetudbyder og indtast dit brugernavn og adgangskode. Klik på 'Connect.' Hvis computeren ikke opretter forbindelse, skal du kontrollere, at du har indtastet kontooplysningerne Klik på 'Indstillinger' eller 'Forbindelsesnumre' og bekræft, at mindst et lokalt forbindelsesnummer er valgt.

2.

Klik på 'Start' efterfulgt af 'Kontrolpanel 'og klik på enten' Telefon og modem muligheder 'eller' Printer og anden hardware 'og find' Mode ' m 'link eller faneblad. Klik på 'Modem.' Mac-brugere skal klikke på 'Apple' -ikonet efterfulgt af Systemindstillinger og Modem.

3.

Klik på et link eller ikon for 'Drivere' eller 'Indstillinger'. Klik på en mulighed for 'Opdater drivere' for at kontrollere, at driverne er opdaterede. Højreklik eventuelt på det aktuelle 'modem' i listen over enheder og klik på 'Aktiver' eller 'Opret standard'. Ellers, Klik på 'Deaktiver' efterfulgt af 'Aktiver' for at genaktivere modemet.

4.

Klik på 'Indstillinger' under 'Modem' igen og se efter 'Opkaldsindstillinger 'eller' Telefonindstillinger. 'Bekræft at' Dial 1 'og' Dial area code 'begge er afkrydset. Kontroller, at afkrydsningsfeltet' Disable call waiting 'også er markeret.

5.

Klik på 'Anvend' eller 'Gem indstillinger', og forsøg igen at oprette forbindelse til internettet. Hvis problemet fortsætter, vent et øjeblik og prøv igen. Hvis du hører, at modemet gør forbindelsen, lyder uden forbindelse, Problemet kan være med din internetudbyder, der har en serviceudfald.

Et opkaldsmodem gør det muligt for en computer at oprette forbindelse til internettet via en standard telefonlinje. Internetudbydere (ISP'er) leverer ofte sådanne forbindelser til deres kunder. Hvis computeren ikke kan ringe til internetudbyderens netværk, skal du foretage fejlfinding af forbindelsesproblemet.