Sådan oprettes et kodeord til et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer din trådløse router hardware efter instruktionerne i din router manual. I de fleste tilfælde gør du dette ved at forbinde routeren til din indgående internetforbindelse (dvs. et DSL- eller kabelmodem) med et Ethernet-kabel, og tilslut derefter strømforsyningen til routeren.

2.

Tilslut et andet Ethernet-kabel (som muligvis ikke medtages) fra den trådløse router til en computer. Din router manual vil instruere dig med en adresse for at indtaste i din webbrowser, f.eks. Http://192.168.0.1, som vil forbinde dig til administrationspanelet på den trådløse router. Hvis du bliver bedt om at få en administrativ adgangskode, findes dette i din vejledning.

3.

Søg efter en tekstfelt mærket 'netværksadgangskode' eller 'trådløs adgangskode' på forsiden side af den administrative grænseflade. Hvis det ikke er der, skal du klikke på fanen 'Sikkerhed'.

4.

Indtast et kodeord i tekstboksen til netværksadgangskode. Gode ​​adgangskoder kan ikke gættes af udenforstående - din gadenavn er et dårligt valg. Bland bogstaver og tal for at øge adgangskodesikkerheden.

5.

Afbryd Ethernet-kablet mellem routeren og computeren, og forsøg at oprette forbindelse til den via en trådløs forbindelse. Indtast dit netværksadgangskode, når du bliver bedt om det.

Tips og advarsler

  • Du skal også indstille administrativ adgangskode i sikkerhedsgrænsefladen. Den administrative adgangskode bruges til at ændre dine routerindstillinger. Den administrative adgangskode er adskilt fra netværksadgangskoden og bør ikke være den samme.
  • Du kan eventuelt tildele et kodeord til dit trådløse netværk for at forhindre uautoriseret adgang fra udenforstående. En netværksadgangskode bruges ud over eventuelle adgangskoder, der er indstillet på de enkelte computere på dit netværk. Personer, der ønsker at bruge enheder på dit netværk, ville have brug for netværksadgangskoden og enhedsadgangskoden til at gøre det.