Sådan oprettes et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din router til dit modem via et Ethernet-kabel - routeren skal have en bestemt slot mærket 'Modem'. Tilslut routerens strøm, og sørg for, at routeren tændes og tager modem-signal. Hvis din router kom med sine egne softwaredrivere og installationssoftware, skal du køre den nu, før du tilslutter routeren til nogen af ​​de computere, der skal oprettes. vejledningen som de vises på skærmen. I situationer, hvor du ikke har nogen software, skal du forbinde alle de computere, der skal være på netværket, og køre en netværkskonfigurationsguide. Processen skal svare til de fleste operativsystemer, i Windows kan fås fra kontrolpanelet. Nogle computere kan automatisk genkende en Ethernet-router og vil bede dig om at tilslutte dig netværket. Følg blot anvisningerne på skærmen i disse tilfælde.

2.

Konfigurer dine internetforbindelsesindstillinger, hvis de ikke ændres automatisk. For at gøre det skal du få adgang til dit Kontrolpanel under ikonet Netværksforbindelser. Forskellige operativsystemer vil have lidt forskellige layouter. kunne være i stand til at indlede en guiden for at oprette LAN internetforbindelser. Bare lav et notat på papir af hver indstilling, du ændrer, hvis du skal skifte den tilbage.

3.

Bestem hvilke dokumenter du vil dele på netværket og flytte dem til en delt mappe i vinduet Netværkssteder. Forskellige operativsystemer vil have andre metoder til at opnå dette. I nogle tilfælde kan mapper deles via mappemulighederne. Hver computer skal have en delt mappe, før du kan overføre filer til og fra computere via netværket direkte.

Tips og advarsler

  • Overvej at betale en lidt ekstra til kabler af højere kvalitet. Billige kabler kan få ledninger til at bryde internt, hvilket vil gøre hele kablet ubrugeligt.
  • Når du bestiller din router, skal du sørge for at købe det rigtige antal kabler af passende længde til din applikation. Hvis du er i tvivl, giv dig selv nogle få ekstra fodkabel, som du kan arbejde med.
  • Se efter robuste stik, især til kabler, der skal håndteres hyppigt, f.eks. Dem, der skal tilsluttes bærbare enheder.
  • Gem manualen til din router, hvis du skal bruge garanti eller fejlfindingstips.
  • Lejlighedsvis kolliderer routere ligesom enhver anden computerhardware. Hvis du har problemer med langsomme forbindelseshastigheder, skal du kontrollere bagsiden af ​​din router til en 'Reset' -knap og bruge den.
  • Du skal bruge adgangskode til forretningsapplikationer eller forbedret sikkerhed til hjemmebrug. Beskyt netværket under opsætningsfasen. Sterke netværksadgangskoder skal være otte tegn og en blanding af bogstaver og tal.
  • Pas på, når du strækker ledninger gennem vægge og ventilationskanaler. Det er generelt sikrere at tilslutte netværkskabel til ydersiden af ​​vægge med skruer og metalstropper i stedet for at risikere et smeltet kabel, især i ældre bygninger.
  • Et netværk bruges i hjemmet eller kontoret til at forbinde en række computere sammen. Når en gang er forbundet, kan computere dele en internetforbindelse og filer, overføre til og fra andre computere direkte og endda streame medier fra en computer i netværket til en anden. Den mest almindelige standard for computernetværk er hårdt trådbaseret Ethernet. Kablet, der bruges til Ethernet, ligner en kraftig version af en standard telefonledning, og du vil opdage, at de fleste computere kommer forudindlæst med Ethernet-klare netværkskort, som illustreret af stikket på deres bagside eller sidepaneler.