Hvad er online konferenceteknologi?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Krav

Der kræves en pc og en internetforbindelse til en onlinekonference. Talekonferencer vil dog have brug for en mikrofon og højttalere, og hvis du vil tilføje videofunktioner, er det også nødvendigt med en webkamera.

Realtidskonferencer

Realtidskonferencer er som normale konferencer, undtagen de ' Erhvervskonferencer er normalt kørt på denne måde, da de har brug for alle medarbejdere til at kunne dele ideer og deltage i diskussioner.

Aktive og passive konferencer

Aktive konferencer, som fora og diskussionsfora, ligner realtidskonferencer og tilbud om de samme funktioner, bortset fra at de ikke kræver, at alle brugere skal være online på samme tid. En tråd kan startes til enhver tid, og brugerne frit stiller deres ideer. Normalt tillader disse typer konferencer kun tekst.

Passive konferencer er som regel tekst eller klip optaget og tilgængelig for publikum bagefter. Disse bruges mere til informative formål og præsentationer.

Bruger

Online konferencer bruges til at få en gruppe mennesker til at diskutere ideer. Konference i realtid bruges i forretningsområdet til at samarbejde om projekter, præsentere nye produkter eller bare diskutere forretningsstrategier. Passive konferenceteknologier bruges som regel i læringsinstitutioner, hvor professorer registrerer deres lektioner, og eleverne kan når som helst downloade eller lytte til dem.

Fordele

En af fordelene er, at de ansatte ikke behøver at være fysisk i samme sted at deltage i en online konference. De kan deltage fra hvor som helst i verden. Dette reducerer omkostningerne, da der ikke kræves dyrere forretningsrejser.

Komfort er en anden fordel ved online teknologier. I stedet for at skulle sidde i konferencelokaler, kan deltagerne deltage i diskussioner og møder fra deres eget hjem.

Overvejelser

Selvom onlinekonferencer kan være en god del, når man møder en ny klient, er det anbefales at gøre det personligt. Mens en onlinekonference kan levere data-, stemme- og videotransmissionskapacitet, kan den ikke lade dig læse kropssprog, hvilket er meget vigtigt at tage i betragtning, når du møder med en ny klient, da det kan fortælle dig mere end ord kan. Online konferencer er et godt alternativ til traditionelle konferencer, og kommer med flere fordele. Udviklingen af ​​internettet ansporede udviklingen og forbedringen af ​​teknologier til online-konferencer, der fjernede tids- og rumbarrierer. Selvom i nogle tilfælde en live konference er obligatorisk, er online konferencer fortsat en bredt udvalgt forretningsløsning.