Sådan gendannes et administratoradgangskode til Windows 2000

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Vælg 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'Administrative værktøjer', og dobbeltklik derefter på 'Computer Management'. Dette åbner et nyt konsolvindue.

2.

Klik på plustegnet ved siden af ​​ikonet 'Systemværktøjer' for at udvide en liste over muligheder under ikonet. Klik på 'Lokale brugere og grupper', og klik derefter på 'Brugere' for at liste brugerne i vinduets detaljeringsdel.

3.

Højreklik på 'Administrator' på listen af brugere og vælg 'Nulstil adgangskode'. Et nyt vindue åbnes. Indtast en ny administratoradgangskode i tekstboksen og klik på 'OK' for at gemme dine ændringer.

Tips og advarsler

  • Log ud af den nuværende brugerkonto og log ind på maskinen ved hjælp af det nye administratoradgangskode til at redigere dine Windows 2000-maskinindstillinger.
  • Administratorens brugernavn på din Windows 2000-maskine giver en privilegeret konto, som kan ændre enhver indstilling på maskinen. Hvis du har glemt din administratoradgangskode, kan du nulstille den. Nulstilling af din adgangskode betyder, at du ændrer den til en ny værdi, du opretter, og den nye adgangskode bruges til at logge ind på din konto. Nulstilling af din adgangskode genopretter en administratorkonto, hvis du har glemt din gamle adgangskode. Ved hjælp af en strømbrugerkonto kan du ændre administratoradgangskoden og logge ind på kontoen. En strømbrugerkonto har de samme privilegier som en administrator, så du kan nulstille adgangskoden.