Sådan kontrolleres POP3 SMTP-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'telnet servernavn 25' i tekstboksen. Udskift 'servernavn' med navnet på din SMTP-server. '25' er portnummeret til SMTP-tjenesten.

2.

Skriv 'HELO-domæne' i konsollen (meddelelse 'HELO' modtager kun en 'L'). Dette åbner SMTP-tjenesten og logger dine forbindelsesoplysninger.

3.

Skriv 'mail fra: your\_email@test.com' for at indstille afsenderens email. Dette kan være enhver e-mail på dit netværk. Indtast 'rcpt til: User@test.com' for at indstille den bruger, der vil modtage e-mailen. Brug en tilgængelig e-mail-konto, så du kan kontrollere kommunikationen.

4.

Skriv 'data' for at begynde at skrive emnet. Indtast enhver testmeddelelse og tryk på 'Enter'. Type '.' og tryk på 'Enter' igen for at stoppe e-mail-kroppen. E-mailen sendes til modtageren.

5.

Åbn e-mail-kontoen for at sikre, at e-mailen blev modtaget. Det kan tage flere minutter for meddelelsen at komme til email-modtagerens indbakke. Dette afslutter testen af ​​din SMTP-server.

Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) leverer relætjenester til POP3-email. SMTP-servere tillader udgående e-mail at 'hoppe' ud af dem, og de fører e-mailen til den næste server. For at teste din SMTP-server, telnet til computeren og send en test email. Telnet giver en kommandolinjegrænseflade, så administratorer hurtigt kan sende en e-mail direkte på serveren. Hvis e-mailen sendes med succes, ved du, at SMTP-serveren fungerer korrekt.