Sådan konverteres en dynamisk LAN-IP til en statisk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i tekstboksen og tryk 'Enter'. Dette åbner din Windows-kommandolinje. Skriv 'ipconfig' i kommandolinjen og tryk 'Enter'. Dette viser din nuværende dynamiske IP-adresse, domænenavnserver (DNS) og standard gateway på computeren. Denne IP-adresse er, hvad du indtaster i din Windows-netværkskonfiguration.

2.

Klik på knappen 'Start' igen og vælg 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'Netværksforbindelser' for at få vist en liste over netværkskort, der er konfigureret på computeren. Højreklik på 'Lokalt netværk' og vælg 'Egenskaber'.

3.

Klik på fanen 'Generelt' i egenskabsvinduet. Vælg 'TCP / IP' i listen over protokoller og klik på knappen 'Egenskaber'.

4.

Vælg indstillingen mærket 'Brug følgende IP-adresse'. En tekstboks er aktiveret, hvor du indtaster den statiske IP-adresse. Indtast den IP-adresse, der vises i Windows-kommandolinjen. I de følgende tekstbokse skal du indtaste DNS- og standardgatewayen i Windows-kommandoprompten i trin 1.

5.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Genstart computeren.

Dynamisk værtskonfigurationsprotokol eller DHCP giver administratorer mulighed for at give kontrol over internetprotokolletildeling til DHCP-serveren. Disse er IP-adresser, der er dynamisk tildelt til computere. Statiske IP'er er konfigureret i Windows-netværkstilslutningsegenskaberne. Du kan konvertere en dynamisk tildelt IP til statisk ved at indstille Windows-maskinens IP i operativsystemets Kontrolpanel. Dette er gavnligt, når du konverterer en stationær maskine til en server eller bruger den som en udskriftskø på dit netværk.