Sådan overvåger du din båndbredde ved hjælp af et router værktøj

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find et program, som du vil bruge til at overvåge din båndbredde gennem din router.

2.

Prøv programmet Båndbredde Monitor (se Ressourcer). Båndbredde Monitor er et betalt program, så efter at forsøget er slut, skal du købe produktet for at fortsætte med at bruge det. I modsætning til de fleste programmer vil det vise dig dine download- og uploadhastigheder i realtid, så du kan få en realistisk ide om, hvor dine statistikker kommer fra. Dette program giver dig også mulighed for at indstille meddelelser, så når du kommer tæt på din båndbredde grænse, vil det advare dig. Et andet pænt træk ved dette program er, at det er lille. Det er kun en megabyte på din harddisk, og det bruger ikke mange ressourcer til at spore din båndbredde.

3.

Giv DD-WRT Firmware et forsøg se ressourcer). Denne firmware er lidt mere begrænset end Bandwidth Monitor, fordi den ikke virker på alle routere. Denne software er dog gratis, hvilket betyder, at den ikke har så mange funktioner som software, som du har betalt for. , denne software registrerer kun din båndbredde efter måned - du kan ikke se den i realtid. Brugergrænsefladen er ganske enkel og nem at bruge. Din båndbredde vises på en simpel stregdiagram, og resten af ​​dine indstillinger findes i markerede faner øverst i programvinduet.

4.

Download og prøv Tomat se ressourcer). Denne software er gratis, og som DD-WRT fungerer den kun på visse modeller af routere - specielt bredbåndsbaserede browsere. Tomat har nogle pæne funktioner: Det øger grænserne for maksimale forbindelser til peer-to-peer-forbindelser (som giver dig mulighed for at oprette forbindelse direkte til andre computere for at dele filer), og det tilføjer også en trådløs undersøgelse, som viser dine trådløse naboer. Endelig er det et lille, letvægtsprogram som Bandwidth Monitor.

Båndbredde er mængden af ​​data, som du sender og modtager via internettet med din internetforbindelse. Nogle internetudbydere begrænser på, hvor meget båndbredde du må bruge, og hvis du går over den grænse, opkræver de normalt ekstra. En måde at undgå at gå over din båndbredde på er at bruge et værktøj, der bruger din router til at spore, hvor meget data der sendes og modtages. En router er en lille boks, som du kan købe for at oprette et trådløst netværk fra internetforbindelsen i dit hjem eller forretning. Det virker ved at køre et netværkskabel fra dit modem gennem det og til din computer, så andre kan få adgang til det netværk, du har oprettet. Overvågning af din båndbredde kan have mange fordele.