Hvad er CRM-certificering?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

CRM (Customer Relationship Management) certificering er en måde, som en virksomhed styrer sine interaktioner med kunderne gennem teknologi. De vigtigste udviklere på dette område er Microsoft, NetSuite og Salesforce.

Need

Ifølge CIO skal der mindst være en certificeret CRM-konsulent på et hold. Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at de vil være kompetente i den praktiske gennemførelse. Det betyder kun, at de har den nødvendige viden. At have en medarbejder, der er certificeret, kan sikre, at de er vidende om systemet og derfor kan træffe bedre beslutninger om, hvordan man kan udnytte systemet, da de fleste CRM-kunder kun udnytter en lille mængde af deres applikationer og platforme.

Testing

De fleste certificeringsprogrammer har en slags årlig forpligtelse til at holde sig ajour med de nuværende ændringer i teknologien og sikre, at de uddannede har den nyeste viden. Der er eksaminer, der skal tages og bestået i henhold til den angivne specialitet. Salesforce skiller sig ud i den henseende, idet de kræver, at der tages prøver hvert kvartal i stedet for årligt for at holde trit med tempoet i hurtige ændringer i CRM-teknologien.

Typer

Der findes flere typer CRM-certificeringer at vælge imellem , der falder ind i en af ​​tre generelle kategorier: administratorer, udviklere og konsulenter. Administratorer hjælper med at udvide brugen af ​​CRM-funktioner og vil kunne gennemføre pengebesparende tricks på applikationsniveau. der er behov for at udvikle store programmer, og for at sikre, at der ikke er noget sløvt eller spildende kodning. Konsulenter har generelt den mest produktkundskab.

Brancher

CRM er ikke en generel platformløsning, men er specifik for branchen. Microsoft har flere CRM-platforme inden for branchen, såsom regering, uddannelse, underholdning og finansielle tjenesteydelser. Teknisk certificering er et emblem af ekspertise inden for informationsteknologi. Det er et ekstra skridt, højt motiverede it-fagfolk tager sig for at bevise deres værdi og ekspertise inden for deres respektive specialiteter - økonomi, ledelse, produktion, forskning og udvikling eller forretningsprocesser for at nævne nogle få. Certificering fremmer standardisering, så virksomhederne kan rekruttere bedst og giver mulighed for certificering indehavere at vise deres engagement i deres erhverv.