Hvad er IP-opbevaring?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fælles forkortelser

SAN står for Storage Area Network. IP står for Internet Protocol. FC står ofte for Fiber Channel.

Definitioner

Lager netværk er et system, inden for hvilket forskellige fjernlagringsenheder kombineres på en sådan måde, at de vises vedhæftet til et lokalt operativsystem. Internet Protocol (også kendt som TCP / IP) er en protokol til overførsel af data via pakkekoblede internetværker. Fiber Channel er en giga-bit hastighed netværksteknologi, der bruges til lagringsnetværk.

Fiber Channel

Fiber Channel SAN'er bruger protokoller til at bære FC-rammer inden for IP-pakker eller konvertere disse rammer til pakker (iFCP) til at køre over IP. På den anden side bruger ikke-Fiber Channel SAN'er såsom IP-lagring iSCSI-protokollen til direkte at konvertere data til IP-pakker til nedsat pris. De vigtigste problemer med Fiber Channel, herunder omkostninger, kompleksitet og interoperabilitet, har ført til udviklingen af ​​IP-lagring.

Koncept

Tænk på IP-opbevaring som et netværk af harddisker, der alle kører den samme software, alle i stand til at overføre data frit mellem dem. IP-lagring øger altså det samlede lagerkapacitet i et netværk ved at sprede dataene ud over omfanget af det tilgængelige netværk, i nogle tilfælde over hele verden.

Fordele

Ved første indførelse i midten af ​​1990'erne viste SAN'er meget af løfte om Fiber Channel-alternativet. At udnytte fælles netværkshardware og -teknologi skulle gøre IP SAN'er mindre komplicerede til at udvikle og bruge end Fiber Channel. Hardwareen til IP-lagring er også billigere. Derudover er disse teknologier meget udbredt, så der er færre interoperabilitetsproblemer og lavere uddannelsesomkostninger.

TCI / IP Ubiquity

Ubiquity af TCP / IP-netværk kunne muliggøre forbindelsen af ​​SAN'er verden over. Til dette formål har programmører udviklet flere teknologier til brug af IP SAN'er. FCIP (Fiber Channel over IP) og iFCP (Internet Fiber Channel Protocol) tilbyder hybrid tilgange til at udvide Fiber Channel-rammerne og overføre dem fra et IP-lagringsnetværk, mens iSCSI (Internet SCSI) erstatter Fiber Channel. IP-opbevaring er et udtryk for tilgang til brugen af ​​Internet Protocol (TCP / IP) i et lagringsområde netværk, normalt over Gigabit Ethernet. IP-lagring er et alternativ til Fibre Channel-rammerne i den traditionelle SAN.