Hvad er forskellen mellem ISDN (Integrated Services Digital Network) og DSL?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Teknologi

ISDN eller Integrated Services Digital Network, er en telefontjeneste, der overfører stemme og data over almindelige telefonlinjer. Ved at bruge et digitalt netværk tillader ISDN brugen af ​​flere enheder som f.eks. Computere, telefon- eller faxmaskiner samtidigt.

DSL eller Digital Subscriber Line er et bredbåndsnetværk, der opererer via telefonlinjer. Dataoverførsel kan forekomme samtidig med taletransmission, da talepakker bruger lave frekvenser, og datapakker bruger høje frekvenser.

Installation

DSL-forbindelser kræver, at et modem eller en router installeres, mens ISDN-forbindelser kun har brug for en Enkel adapter til at oprette forbindelse. En DSL-forbindelse kan også kræve en separat tilpasningsmetode, såsom en uafbrudt strømforsyning (UPS), der forbliver i drift i tilfælde af strømsvigt. ISDN bruger strømmen på telefonlinierne til at fungere, så der kræves ingen ekstra strømindgang.

Hastighed

ISDN-forbindelser kan kun give hastigheder på op til 384 kilobytes / sekund, mens DSL-forbindelser er meget hurtigere - som meget som 8 megabyte / sekund.

Forbindelser

DSL-forbindelser er altid tændt, så du kan surfe på internettet når som helst. ISDN-forbindelser er opkaldsforbindelser, der kræver, at du ringer et nummer for at oprette forbindelse.

Omkostninger

En ISDN-forbindelse er billigere, da det ikke kræver yderligere komponenter som DSL-forbindelser gør. Men når det kommer til brug, opkræver ISDN-forbindelser normalt pr. Minut, så jo mere du forbinder, jo mere skal du generelt betale. DSL-forbindelser kommer til en fast pris uafhængig af den tid, du bruger online - en velsignelse for dem, der ofte er online. ISDN og DSL er to udbredte internetforbindelsesmetoder. Den eneste lighed mellem dem er, at de bruger telefonlinjer; fordi i alle andre aspekter, såsom hastighed og omkostninger, de er helt forskellige. DSL har tendens til at være foretrukket i de fleste kategorier, men det har også nogle svage punkter.