Sådan oprettes en VPN-adgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' nederst til venstre på skrivebordet, og klik derefter på 'Alle programmer'. En liste over alle computerens programmer vises.

Find Internet Explorer og højreklik på den. Vælg den indstilling, der siger 'Kør som administrator'.

p>

3.

Åbn din internetbrowser og opret forbindelse til din organisations hjemmesider. Når du er på hjemmesiden, skal du klikke på linket, der omdirigerer dig til dit personlige VPN login og logger ind. Hvis du er usikker på, hvor du finder dette link, skal du kontakte din tekniske afdeling, eller disse oplysninger findes normalt i FAQ-sektionen på hjemmesiden. . Dine loginoplysninger skal være identiske med login-brugernavnet og adgangskoden, som du normalt bruger til at få adgang til organisationens websted.

4.

Klik på linklinjen for ActiveX-baserede installationsprogrammer, der vises nedenfor din browsers værktøjslinje. Denne installationslinje vises kun, hvis du ikke allerede har ActiveX-styringen installeret på din computer. Når der er installeret, vises en anden bar, der beder om at installere en plugin fra 'Cisco Systems.'

5.

Klik på linjen for at installere 'Cisco Any Connect VPN Client.' En sikkerhedsadvarsel kan komme op med at spørge, om du 'stoler' på softwaren.

6.

Klik på 'Installer'. En anden pop op vises, der spørger, om du vil 'Kør programmet'.

7.

Klik på 'Kør'. Når du er færdig, skal siden sige 'Connection Established.' Et Cisco System-ikon vises i proceslinjen nederst til højre på skrivebordet. Dette giver dig mulighed for at oprette forbindelse og afbryde forbindelsen til VPN'en. Du har adgang til din organisations virtuelle private netværk, så længe du er tilsluttet.

Tips og advarsler

  • Spørg dit it-afdeling om loginoplysninger og organisationswebadresser, før du forsøger at oprette din VPN.
  • Hvis du afbryder forbindelsen til VPN, kan du genoprette forbindelse ved at indtaste dit brugernavn og adgangskode igen på Cisco System Connect-siden. Hvis det ikke er i dit system bakke, kan du finde den i Start-menuen under 'Alle programmer'.
  • Hvis du har en firewall installeret på din computer, skal du muligvis midlertidigt slukke din popup-blocker for at tillade installationen pop op-vinduer vises.
  • Hvis du er en del af et firma, universitet eller organisation, kan VPN'er eller virtuelle private netværk oprettes, så du kan oprette forbindelse til værktøjer og programmer, der kører universelt over organisationens netværk. Den største fordel ved et VPN er evnen til at adgangsværktøjer og oplysninger, selv efter at du har forladt skole eller arbejde. For eksempel har nogle universiteter VPN'er, som giver dig adgang til bibliotekabonnementer hjemmefra.