Historie af datakommunikation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Før du studerer datakommunikationens historie, er det først vigtigt at forstå præcis, hvad der udgør denne form for informationsudveksling. Da datakommunikationens historie strækker sig langt ud over moderne computerforbindelser og trådløse enheder, kan nogle finde kommunikationskanalens tidligste rødder overraskende. Ifølge Dr. Carl Rebman, professor i datakommunikation og computernetværk ved University of San Diego, er lexicographers har defineret datakommunikation som 'Enhver proces, der tillader passage fra en afsender til en eller flere modtagere af information af enhver art, leveret i en let anvendelig form ved ethvert elektromagnetisk system.' Denne definition hjælper historikere med at spore datakommunikationernes rødder betydeligt Yderligere end moderne digitalt udstyr.

Tidlig historie

Ifølge Computer History Organization har datakommunikation sine tidligste rødder i Samuel Morses 1837 udstilling af et telegrafsystem. En redegørelse for datakommunikationshistorik indsendt af telekommunikationseksperter hos General Telecom, LLC peger også på et telegrafpatent, som opfinder Charles Wheatstone indgav samme år. I 1843 var telegraf service blevet vedtaget af Great Western Railway, en påtegning, der gjorde det muligt for servicen at udvide sig over hele landet.

Telecom Developments

Forbedring af telegrafen ifølge historien om computing, Alexander Graham Bell indførte telefonen i 1876. Selvom standardtelefonlinjer ikke bragte datatrafikken indtil næsten hundrede år senere, udviklede den tidlige telekommunikation --- kombineret med en 1895 opfindelse af Guglielmo Marconi, radioen --- lagt grunden til mange efterfølgende udvikling i kommunikationsteknologi. I 1947 introducerede Bell Labs transistoren, en enhed, der fandt integration i utallige efterfølgende elektroniske produkter. Den amerikanske regering udvidede disse teknologier i 1958 med lanceringen af ​​en kommunikationsorienteret satellit, og den første telefaxoverførsel over standard telefonlinjer fandt sted fire år senere.

Computer Connections

Efter den første faxoverførsel i 1962, Modulationen af ​​data til lyd til transmission over telefonlinjer spredes i popularitet i flere år. Selvom modulering / demodulation eller modem, fortsatte teknologien at bære langsommere datatrafik i resten af ​​det 20. århundrede. Ifølge historien om computing markerede udviklingen af ​​Internet Protocol (IP) i 1969 en betydelig milepæl i datakommunikationshistorie. Inden for de følgende årtier opstod tidlige pakkekommunikationsteknologier som Asynchronous Transfer Mode (ATM), Frame Relay og Integrated Services Digital Network (ISDN) som en levedygtig løsning til kommercielle og avancerede behov for boligdata. I 1991 var over 1 million servere kommet online ved hjælp af internetprotokolteknologi, og World Wide Web fremkom som den primære komponent på internettet i midten af ​​1990'erne.

Trådløs

Da trådbundet datakommunikation blev udvidet, separat form for dataudveksling, der krævede ingen ledninger oplevet en samtidig udvikling. Ifølge den trådløse kommunikationsreferencets websted WirelessCommunication.nl udviklede trådløse teknologier sig hurtigt under første verdenskrig. I 1921 havde den første kommercielle radiostemmesending, en kommunikationskanal, der overførte data i form af modulerede radiobølger, fundet sted og politi dispatchere havde vedtaget teknologien. I 1974 begyndte Federal Communications Commission (FCC) at tildele trådløse spektrum til trådløs kommunikation, og trådløse virksomheder begyndte at integrere radiopakkerdata allerede i 1984. Denne teknologi udviklede sig til de forskellige digitale trådløse pakkedataprotokoller, der blev brugt i det 21. århundrede. Selv om datakommunikation kan virke som en forholdsvis ny innovation, går dataforbindelsens historie til begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Gennem en række teknologiske udviklinger, der nyder kommercielle, offentlige og militære bidrag, udviklede datakommunikation fra enkle kablede forbindelser til en robust global informationsudveksling.