Sådan ændres navneservere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til hjemmesiden for domæneregistratoren for dit domænenavn på internettet. Log ind på din konto og kontroller domænenavne i din konto. Noter det domænenavn, du vil ændre.

2.

Gå til kontrolpanelet på hjemmesiden og klik på den mulighed, der giver dig mulighed for at administrere domænenavne. Denne mulighed vil have en yderligere mulighed for at ændre domænenavne. Klik på alternativet Change Domain Name. Slet den gamle navneserver eller servere og indtast den nye navneserver eller servere.

3.

Slet de gamle primære og sekundære navneværter og indtast det nye primære og sekundære navn vært. Nogle gange kræver alternativet om ændring af domænenavne, at du indtaster IP-adressen til den nye navneserver. Indtast IP-adressen, hvis det kræves under optionen. I de fleste tilfælde bliver du ikke bedt om at indtaste IP-adressen, når du ændrer navneserveren. Indtast forsigtigt de nye navneservere ved hjælp af korrekt format og stavning. Fejl vil forårsage fejl og manglende adgang til de nye navneservere.

4.

Klik på Submit-knappen for at afslutte processen med at ændre navneserveren. Efter et par minutter skal du kontrollere de avancerede DNS-indstillinger for at se, om de ændringer, du har lavet, er korrekt konfigureret, og de nye indstillinger er på plads.

Tips og advarsler

< li> Slet alle gamle navneservere fra listen, når du administrerer navneservere. Hvis du ændrer navneservere uden at slette gamle navneservere, antager registratorer at du føjer til listen over navneservere i din konto.
  • Selv om ændringerne i de avancerede DNS-indstillinger for den nye navneserver vil tage effekt næsten øjeblikkeligt, udbredelsen af ​​de nye navn indstillinger til alle andre servere på internettet vil træde i kraft i et langsommere tempo. Det kan tage op til tre dage at formere de nye navneservere til andre indstillinger på internettet. Hvis de ændringer, du har foretaget, ikke vises på kontoen efter tre dage, skal du kontakte registraren.
  • Navneservere angiver protokoller for, hvordan et domænenavn skal bruges. Navneservere og webhoste udgør de to vigtige komponenter i at eje et domænenavn. Ejere af domænenavne kan ændre protokollen for at implementere deres domænenavne ved at ændre domænenavnservere.