Sådan får du adgang til trådløse internetrouterindstillinger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug af Ubuntu Linux

1.

Find routerens IP-adresse. Højreklik på ikonet for netværksforbindelse i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg derefter 'Forbindelsesoplysninger' i menuen, der kort vises. Routerens IP-adresse er angivet ved siden af ​​ordene 'Standardrute.'

2.

Log på routeren. Åbn en webbrowser og skriv IP-adressen opført ved siden af ​​'Standardrute' i adresselinjen. Skriv brugerens loginoplysninger ved at indtaste brugernavn og adgangskodeprompt. Hvis du har en 'Linksys' eller 'D-Link' -router, skal du forlade 'Brugernavn' blank og skrive 'admin' (uden citater) i feltet 'Password form'. Hvis du har en 'Netgear' -router, skal du skrive 'brugernavn' i feltet 'Brugernavn' og 'Admin' i feltet 'Adgangskode'. Hvis du har et andet routermærke, skal du læse den dokumentation, der fulgte med din router, til disse oplysninger.

3. < / p>

Få adgang til trådløse indstillinger. Ved login til routeren kan du få adgang til, ændre og redigere trådløse indstillinger efter behov.

Brug af Windows XP

1.

Find routerens IP-adresse. Klik på 'Start', derefter 'Kør' og skriv bogstaverne 'cmd' (alle kommandoer er skrevet uden anførselstegn) i formularfeltet. Tryk på 'Enter' -tasten. kommandopromptvindue, skriv 'cd \' og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Indtast 'ipconfig / all' ved 'C: \' -prompten, og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Rul ned til du kommer til en sektion af oplysninger med ordene 'Standard Gateway.' Routerens IP-adresse er angivet ved siden af ​​ordene 'Standard Gateway.'

2.

Log ind på routeren. Åbn en webbrowser, og skriv IP-adressen opført ved siden af ​​'Standard Gateway' i adresselinjen. Skriv brugerens loginoplysninger ved at indtaste brugernavn og adgangskodeprompt. Igen, hvis du har en Linksys eller D-Link-router, skal du forlade 'Brugernavn' blank og skrive 'admin' (uden citater) i feltet 'Password form'. Hvis du har en Netgear-router, skal du skrive 'brugernavn' i 'Brugernavn' 'formularfelt og' admin 'i feltet' Adgangskode '. Hvis du har et andet routermærke, skal du læse den dokumentation, der fulgte med din router, til disse oplysninger.

3.

< p> Få adgang til trådløse indstillinger. Når du logger på routeren, kan du få adgang til, ændre og redigere trådløse indstillinger efter behov.

Alle routere leveres med software indbygget til styring og konfiguration af netværksindstillinger. Inden for det lokale netværk, det vil sige hardwareen bag firewallen, er enheder tildelt en statisk IP-adresse kendt som en LAN-adresse. LAN-adressen bruges til at få adgang til enheder som routere fra en computer, der er tilsluttet det lokale netværk.