Hvad er forskellen mellem Wireless u0026 amp; Trådløst internet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs

En trådløs enhed eller et system refererer til en overførsel af information over en ikke-fysisk grænseflade. Specielt betyder 'trådløs' en grænseflade, der ikke kræver en ledning eller efterfølgende kabel, for at overføre information gennem. Udtrykket 'trådløs' kan henvise til enheder som fjernbetjeninger til fjernsyn, radiokommunikationsenheder og satellitinteraktion, blandt andet trådløse kommunikationsmetoder.

Wi-Fi

Wi-Fi-kommunikation refererer til enhedsinteraktion godkendt af Wi -Fi Alliance-gruppen som følger IEEE 802.11-standarder for trådløs lokalnetværkskommunikation (WLAN). Enheder som trådløse routere, modem og switche overholder disse standarder for at kommunikere trådløst med enheder som bærbare computere og spil systemer til at levere internetkommunikation uden brug af en kablet grænseflade. Wi-Fi kan betragtes som en sub-term for trådløs, fordi den refererer til en bestemt type trådløs kommunikationsmetode.

Forskel

Mens trådløs kan henvise til en række forskellige enhedsinterfacing, Wi-Fi kommunikation kan kun henvise til kommunikation af internetradiobølger over luften for at bringe disse tjenester til andre enheder uden direkte fysisk forbindelse. Sig for eksempel, at du har en bærbar computer, der kommunikerer trådløst med internettet, og en trådløs mus er også forbundet med den samme bærbare computer. Mens internettet kommer via en Wi-Fi-grænseflade, bruger musen en anden form for trådløs kommunikation som f.eks. Bluetooth-teknologi eller laserforbindelse (som f.eks. Fjernsynet) og bruger ikke noget der er forbundet med Wi-Fi.

Termforvirring

Begrebet 'trådløs' er kommet for at henvise til tilgængeligheden af ​​Wi-Fi-service i nogle områder. At se et tegn på en cafe, der læser 'Free Wireless Access Here', refererer faktisk til Wi-Fi tilgængelighed frem for bare en hvilken som helst form for trådløs kommunikation. Mens begrebet 'Wi-Fi' var populært, da trådløs internetkommunikation begyndte, er den langsomt faldet i brug, og nu, da de fleste forventer at have internetadgang på ethvert sted, de besøger, anvendes termen i sjældnere tilfælde.

Fordele

Trådløs kommunikation samt Wi-Fi-kommunikation giver verden lettere og mere bærbare enhedsindstillinger til deres daglige teknologier. Mens trådløs trådløs teknologi har eksisteret siden radioens opfindelse, følger Wi-Fi i fodsporene ved tidligere trådløse teknologier for hurtig internetadgang til computerbrugere uden at skulle holdes ned til et skrivebord med et Ethernet-kabel. Siden adventen af ​​den trådløse internet-dille er ordene 'trådløs' og 'Wi-Fi' blevet brugt som et synonym for internetadgang uden kabler eller ledninger. Hvad mange ikke ved, er, at udtrykket 'trådløs' kan forbindes med mange andre enheder, der giver en ledningsfri grænseflade. Wi-Fi er den standardbetegnelse, der bruges specifikt til trådløst internet; udtrykket henviser faktisk ikke til alle enheder der bruger internettet over radiobølger, men bruges som en certificeringsperiode for dem, der følger trådløse internetstandarder.