Sådan beregnes WiFi-rækkevidde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find den trådløse enhed s dbM-værdi. Denne værdi vil højst sandsynligt være et tal i tusindområdet. Det vil blive udskrevet på klistermærket under enheden eller i dens manual. < /p>

2.

Tilføj 4000 som basisværdi ved beregning af en normal antenne. Alt større (som en satellitmodtager eller en usædvanlig stor antenne) vil have sin egen specifikke db-værdi, der er trykt på enhed eller i dens manual. Hvis dette er tilfældet, tag det db nummer og tilføj det til den numeriske værdi beregnet for den trådløse enhed.

3.

Træk værdien fra 2000 for at tage højde for interferensen fra de daglige signaler. Interferensen vil falde om aftenen og natten, men 2000-værdien giver dig et grundlæggende minimumsniveau for topinterferensmiljøer.

4.

Opdelt slutværdien med 42,7 Dette er den statiske værdi, der anvendes til omdannelse til kvadratfod i radiosignaltransmissioner. Resultatet du modtager er signalets rækkevidde i dårlige forhold. Dette tal kan bruges som radiusinterval af dit Wi-Fi-signal.

Tips og advarsler

  • Hvis du bor i en befolket by med mange trådløse netværk i nærheden, trækker du en anden 2000 fra signalets overordnede kvalitet til høj grad af interferens.
  • Beregningen af ​​Wi-Fi-netværkets rækkevidde kan afhænge af Wi-Fi-enhedens hastighed, interferens i miljøet, dag- og natcyklus og den samlede belastning, der er til stede på netværket. Når du opretter et trådløst netværk, skal du etablere det 'rigtige' område af Wi-Fi-netværket, som vil være den laveste værdi under normale driftsforhold.