Sådan konfigureres en computer som en gateway

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer værtscomputeren. Bemærk, at værtscomputeren har brug for to netværksadaptere til at fungere som vært. Tilslut et Ethernet-kabel til Ethernet-porten på modemet. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til en af ​​Ethernet-portene på værtscomputeren.

2.

Konfigurer klientcomputeren. Slut et andet Ethernet-kabel til den anden Ethernet-port på værtscomputeren. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på klientcomputeren.

3.

Aktiver internetforbindelse deling på værtscomputeren. 'Klik på knappen' Start '(Windows logo), derefter på' Kontrolpanel 'og derefter' Netværks- og delingscenter '. Klik på' Administrer netværksforbindelser 'i procespanelet øverst til venstre i vinduet. Højreklik på netværksadapteren du ønsker at dele og vælge 'Egenskaber' i menuen, der er kort. Klik derefter på fanen 'Deling'. Marker afkrydsningsfeltet i feltet ved siden af ​​ordene 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computer' s Internetforbindelse.' Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for ordene 'Tillad andre netværksbrugere at kontrollere eller deaktivere den delte internetforbindelse' og derefter klikke på 'OK'. Luk ud af 'Netværksforbindelser' og 'Netværks- og delingscenter.'

4.

Konfigurer klientcomputeren. Klik på knappen 'Start' (Windows logo), derefter på 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværks- og delingscenter'. Klik på 'Administrer netværksforbindelser' i procespanelet øverst til venstre i vinduet. Højreklik på den netværkskort, der er tilsluttet værtscomputeren, og vælg 'Egenskaber' i menuen, der er kort. Klik på 'Internet Protocol Version 4 (TCP-IPv4)' og klik derefter på knappen 'Egenskaber'. Sørg for, at radioknapperne ved siden af ​​'Hent en IP-adresse automatisk' og 'Hent DNS-serveradresse automatisk' er valgt. Klik på 'OK'.

Klik på knappen 'Luk' i vinduet 'Lokal forbindelsestilslutning'. Luk ud af 'Netværksforbindelser' og 'Netværks- og delingscenter'.

5.

Åbn en webbrowser på klientcomputeren og opret forbindelse til internettet.

< p>

Tips og advarsler

  • En computer kan ikke konfigureres til at fungere som en gateway, hvis det lokale netværk allerede er forbundet til en gateway (modem, router og switch all-in-one enhed) eller en kablet eller trådløs router.
  • En gateway giver adgang til computere i det lokale netværk til at sende og modtage information via brandvejen til og fra internettet. De fleste hjemmenetværk bruger en gateway, et modem, en router og skifter alt-i-en-enhed eller en router til to computere for at få adgang til internettet samtidigt. Men hvis en router eller gateway ikke er tilgængelig, kan en computer i det lokale netværk konfigureres til at fungere som en gateway eller vært for en anden computer eller klient for at få adgang til internettet.