Sådan konfigureres et websted

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skriv informativt indhold til dit websted. Jo mere indhold du publicerer på dit websted, jo bedre. Sørg for, at indholdet du skriver er informativt og passende for det emne, du skriver om.

2.

Tilføj et sitemap til din hjemmeside. Site map vil give et hurtigt overblik over strukturen på dit websted og sikre, at de besøgende vil kunne finde det nøjagtige indhold, de søger.

3.

Brug farve klogt, så alt på dit websted er let at læse. Brugere forbliver ikke på et websted, hvis indholdet er vanskeligt at læse, så vælg baggrundsfarven og skrifttypens farve med omhu. En lilla baggrund med lystblå skrift kan for eksempel være svært at læse.

4.

Brug meningsfulde korte navne til hver side på hjemmesiden og hold det til et standardformat i hele siden. Lange meningsløse sideadresser, der giver lidt eller ingen oplysninger om webstedet eller siden, vil sandsynligvis blive ignoreret af brugere, der ser dine links i en søgemaskine.

5.

Tilføj en besøgstæller til dit websted. På denne måde kan du se, hvor mange besøgende dit websted får. Nogle værtsleverandører vil have applikationer, der indsamler statistikker om dine besøgende. Disse kan være meget nyttige for at hjælpe dig med at vide, hvem der kigger på dit websted og hvad de ser på.

Der er millioner af websteder til rådighed til browsing på internettet, der dækker lige så mange emner. Både firma- og amatørwebsteder skal konfigureres korrekt, så de besøgende kan finde det, de søger hurtigt. Et godt konfigureret websted vil få flere besøgende og vil gøre det mere sandsynligt, at de vil besøge dit websted igen. En attraktiv, velorganiseret og let at navigere hjemmeside giver en positiv brugeroplevelse. Mange domæneudbydere vil levere hosting og vil have nemme onlineapplikationer, som du kan bruge til at oprette og vedligeholde dit websted.