Sådan fejlfindes en gateway i et LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fejlfinding af gatewayen

1.

Tag stikket ud af porten i 30 sekunder, og sæt det i igen. Test for tilslutning.

2.

Sørg for, at telefonkablet (for en DSL-gateway) eller et koaksialkabel (for en kabelport) er korrekt tilsluttet både porten og stikkontakten.

3. < / p>

Tilslut gatewayen til et andet telefon- eller kabeludtag. Test for tilslutning.

Fejlfinding af en kablet forbindelse

1.

Opdater netværksindstillinger. I Windows XP skal du klikke på 'Start', derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværksforbindelser'. Højreklik på ikonet 'Local Area Connection' i vinduet 'Netværksforbindelser' og vælg 'Reparer' i pop op-menuen for at opdatere netværksindstillingerne.

I Windows Vista skal du klikke på knappen 'Start' (Windows logo) og derefter klikke på 'Netværk' i menuen Start. Klik på 'Netværks- og delingscenter'. Klik på 'Administrer netværksforbindelser' i opgavevinduet til venstre. Højreklik på ikonet 'Local Area Connection' i vinduet 'Netværksforbindelser' og vælg 'Reparer' i pop op-menuen for at opdatere netværksindstillingerne. Test for tilslutning.

2.

Test yderligere Ethernet-porte på gatewayen. På en kablet pc skal du lokalisere Ethernet-kablet, der forbinder til computeren og følge det til gatewayen. Fjern kablet fra den Ethernet-port, den er tilsluttet, og sæt den i en anden port. Test for tilslutning.

3.

Udskift Ethernet-kablet, der løber fra computeren til gatewayen, med et nyt Ethernet-kabel. Test for tilslutning.

4.

Genstart computeren. Test for tilslutning.

Fejlfinding af en trådløs forbindelse

1.

Tænd for den trådløse switch for at aktivere trådløs forbindelse. Nogle computere bruger en kombination af 'Fn' -tasten og en anden nøgle med en sekundær funktion som trådløs adapterkontaktkontakt. Se brugervejledningen til den bærbare computer eller den bærbare enhed på den nøjagtige placering af kontakten og / eller tastetrykket, der bruges til at aktivere adapteren.

2.

Opdater netværksindstillinger. Windows XP, klik på 'Start', derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværksforbindelser.' I vinduet 'Netværksforbindelser' skal du højreklikke på ikonet 'Trådløs netværksforbindelse' og vælge 'Reparer' i pop op-menuen for at opdatere netværksindstillingerne.

I Windows Vista skal du klikke på knappen 'Start' (Windows logo) og derefter klikke på 'Netværk' i menuen Start. Klik på 'Netværk og delingscenter'. I opgaven ruden til venstre, klik på 'Administrer netværksforbindelser.' I vinduet 'Netværksforbindelser' skal du højreklikke på ikonet 'Trådløs netværkstilslutning' og vælge 'Reparer' i pop op-menuen for at opdatere netværksindstillinger. Test for tilslutning.

Tips og advarsler

  • Kontakt din Internetudbyder til support, hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet efter at have forsøgt disse trin.
  • En gateway tilbyder kabelbaseret og trådløs internetadgang og lokalt netværk til hjemmecomputere ved at kombinere et modem, en router og skifte alt i en enhed. Gælder af hjemmebrugere for deres lille profil og pladsbesparende design, har gateways en ekstra fordel, da de normalt leveres og understøttes af slutbrugerens internetudbyder. Inden et opkald til teknisk support er placeret, er der dog flere ting kan du forsøge at fejlsøge en gateway selv, hvis en internetforbindelse ikke virker.