Sådan oprettes en WiFi-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd dit bredbåndsmodem fra stikkontakten / strømkilden.

2.

Slut et Ethernet-kabel bag på en trådløs router. Dette Ethernet-kabel går ind i Ethernet-porten på bagsiden af ​​din router, som kan være opført som et 'WLAN' eller blot en 'Internet' -port, afhængigt af din routermodel.

3.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet til bagsiden af ​​bredbåndsmodemet via Ethernet-porten.

4.

Tilslut dit bredbåndsmodem igen til stikkontakten eller strømkilde. Når modemet starter op, giv det flere øjeblikke til at opdage den nye trådløse router. Dette kan tage så længe som et til to minutter, selv om det sandsynligvis vil afslutte processen inden for 30 sekunder. Du må muligvis trykke på knappen 'Reset' på bredbåndsmodemet, hvis det ikke konfigureres korrekt.

5.

Kontroller manualen med din trådløse router for en URL, du kan besøge at oprette din Wi-Fi-forbindelse. Det vil også give et kodeord. Bemærk begge sider, og åbn en webbrowser på din computer.

6.

Gå til URL'en, den vejledning, der blev leveret. Når du bliver bedt om det, skal du også indtaste adgangskoden fra manualen.

7.

Vælg et SSID til dit netværk, hvilket er navnet, der vil blive knyttet til din Wi-Fi-forbindelse. Desuden kan du vælge en sikkerhedskrypteringsmetode, hvis du vil have adgang til at beskytte din computer med adgangskode. Du kan vælge mellem WEP eller WPA, hvor WPA giver sikkerhedskryptering af højere kvalitet.

8.

Opret en adgangskode til din Wi-Fi-forbindelse.

9.

Vælg 'Anvend' for at gemme dine Wi-Fi-indstillinger.

10.

Find det trådløse ikon på din computer. I Windows er dette ikon på højre side af den nederste værktøjslinje. På en Mac er den på højre side af den øverste værktøjslinje. Klik på det trådløse ikon for at afsløre en underliste over tilgængelige trådløse netværk.

11.

Vælg SSID / navn på dit netværk for at deltage i det. Indtast adgangskoden, hvis det er nødvendigt.

En Wi-Fi-forbindelse giver dig mulighed for at have trådløst internet til computere i dit hjem eller kontor, hvilket giver mere frihed til at surfe på internettet. Konfiguration af din Wi-Fi-forbindelse kræver ikke forudgående erfaring eller et højt niveau af computer viden. Så længe du har en trådløs router til at parre med dit bredbåndsmodem, kan du oprette din forbindelse hurtigt.