Sådan opsættes en proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer TCP / IP-protokollen på al computer på netværket. Klik på knappen 'Start', og vælg derefter 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på ikonet 'Netværksforbindelser', og højreklik derefter på dit netværkstilslutningsikon (normalt mærket 'Local Area Connection') og vælg 'Egenskaber'. Klik på 'Install' knappen, vælg 'Protocol', og klik derefter på knappen 'Tilføj'. Vælg 'Microsoft TCP / IP' og klik på 'OK'.

2.

Vælg en computer, hvorpå du installerer WinProxy. Denne computer kaldes 'proxy-computeren'. Den computer, du vælger, skal have to netværkskort installeret med et netværkskabel, der kører fra DSL- eller kabelmodemet direkte til ét kort, og et netværkskabel, der kører fra det andet netværkskort til en netværksafbryder eller hub, som alle andre computere på netværket har er forbundet. I vinduet 'Netværksforbindelser' skal du højreklikke på ikonet for internetnetværksforbindelse og klikke på 'Egenskaber'. Klik på 'Internet Protocol (TCP / IP)' og klik på 'Properties' knappen. Indstil IP-adressen til '192.168.1.1' og indstil undernetmasken til '255.255.255.0'.

3.

Tildel hver computer på netværket en ny IP-adresse, der begynder med '192.168.1.2' på den første computer, '192.168.1.3' på den anden computer, '192.168.1.4' på den tredje computer osv. Ved hjælp af samme metode i trin 2. Indstil alle undernetmasker til '255.255.255.0 '. Du må ikke tildele to computere samme IP-adresse.

4.

Download 'WinProxy' på proxyscomputeren ved at klikke på linket i afsnittet Ressourcer nedenfor. Dobbeltklik på den downloadede fil for at køre installationsprogrammet. Klik på 'Ja' for at fortsætte.

5.

Vælg indstillingen for at installere WinProxy som en almindelig applikation, og klik på 'Installer' -knappen. Klik på knappen 'OK', efter at installationen er gennemført.

6.

Klik på knappen 'Start' og find WinProxy-programgruppen. Klik på WinProxy-programikonet for at køre WinProxy.

7.

Konfigurer alle computere på netværket, herunder computeren, der kører WinProxy, for at bruge proxyserveren. Klik på 'Start' og klik derefter på 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'Internetindstillinger'. Vælg fanen 'Forbindelser' og klik derefter på 'LAN-indstillinger'. Sæt en check i feltet ud for 'Brug en proxyserver til dit LAN'. Indtast IP-adressen for proxy-computeren (192.168.1.1) og indtast portnummeret '3128'. Sæt en afkrydsningsfelt i feltet ud for 'Bypass-server for lokale (intranet) adresser' og klik på 'OK'.

8.

Åbn webbrowseren på proxy-computeren og skriv 'http: // localhost: 3219' i adresselinjen, tryk derefter på ENTER-tasten. Fra følgende websider kan du konfigurere proxyserveren til at aktivere / deaktivere porte, tillade internetadgang fra andre computere på netværket og blokere udenfor netværksadgang. Se programhåndbogen ved at klikke på linket 'WinProxy Brugervejledning' i afsnittet Ressourcer nedenfor for mere konfigurationsoplysninger.

En proxyserver aflyser klientanmodninger beregnet til en anden server og udfører funktioner eller opnår en anmodet tjeneste på dens vegne. En proxyserver bruges almindeligvis, når en klient og server ikke er direkte kompatible på grund af sikkerhedsgodkendelseskrav eller blokeres af en administrator. En proxyserver kan også bruges til cache-formål, så kunderne får adgang til bestemte websteder hurtigere. Et populært program til opsætning af en proxyserver til Windows-baserede systemer er WinProxy. Det kræver ikke nogen software, der skal installeres på klientmaskiner og understøtter de fleste netværksprotokoller.