IP-båndbreddekrav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  IP-kameraer, også kendt som netværkskameraer eller webkameraer, bruges til alt fra at chatte med venner for at give videosikkerhed til virksomheder. Inden du installerer et IP-kamera system, er det vigtigt at vide, om dit netværk har båndbredde (evnen til at transmittere information) for at understøtte kameraerne, du vil bruge. Webkamera båndbredde krav kan variere fra 100 Kbit / s til en forbruger webcam til 9 Mbit / s eller mere for et høj opløsning sikkerhedskamera. Den nødvendige båndbredde afhænger af flere faktorer, som kan styres for at begrænse byrden på netværket.

Antal kameraer

Den båndbredde, der kræves til IP-kameraer, er direkte proportional med antallet af kameraer. Selvom dette måske ikke er vigtigt for en hjemmeside-webchat, vil virksomheder, der har til hensigt at bruge mange kameraer til sikkerhed, kommunikation eller andre applikationer, finde, at de bruger deres netværk båndbredde meget hurtigt. En måde at reducere efterspørgslen på er at begrænse antallet af kameraer, der faktisk overfører på én gang. Et sikkerhedssystem med ti kameraer kan bruge et display, som roterer mellem kameraerne, og viser kun ét video feed ad gangen. Corporate videokonferencer kan bruge et enkelt kamera til at vise flere deltagere, snarere end at have et kamera til hver person.

Opløsning

Opløsning er antallet af farvepunkter i et billede. Højopløsende netværkskameraer giver skarpere billeder, selvom brugeren zoomer ind på et gemt billede, men også bruger større båndbredde. Mange applikationer fungerer fint med kameraer med lavere opløsning, hvilket reducerer netværkets krav. Et sikkerhedskamera er muligvis nødvendigt for at gøre det klart, at en overtræder er på ejendommen og advarer sikkerhedspersonalet om at undersøge, men behøver ikke at være tilstrækkelig høj opløsning til at udklare personens ansigt eller læse en nummerplade.

Komprimering

IP-kameraer bruger en af ​​to komprimeringsordninger: MPEG-4 eller MJPEG. MPEG-4-komprimering giver bedre komprimering end MJPEG, men er begrænset til lavere opløsningstransmissioner. MPEG-4 overfører ikke alle videorammer. I stedet overfører den en enkelt ramme, kaldet et keyframe, og sender derefter de nødvendige ændringer for at oprette nye rammer. Den sender regelmæssigt en ny keyframe. Hvis der er en fejl i en keyframe-transmission, forbliver denne fejl i videobilledet, indtil et nyt keyframe er sendt.

MJPEG komprimerer og sender hver ramme af videoen. Dette gør det tydeligere og mindre genstand for transmissionsgenstande end MPEG-4, men øger også den nødvendige båndbredde.

Billedfrekvens

En video er en serie stillbilleder, der transmitteres hurtigt nok til at narre betragterens hjerne til at tænke, at det er et bevægende billede. Jo flere billeder der sendes per sekund, jo mere blødt billedet og jo større båndbredden kræver. Et amerikansk tv-signal sender på 30 billeder per sekund, men de fleste applikationer behøver ikke en så høj billedhastighed. Overvågningskameraer bruger typisk omkring fem billeder pr. Sekund, hurtigt nok til at fange enhver mistænkelig aktivitet, men ikke så hurtigt som at spilde netværksressourcer.