Internet Safe Tips

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Malware, vira, keyloggers og spyware er alle sikkerhedstrusler på internettet. Brugere kan hjælpe med at forhindre infektioner af skadelig software ved hjælp af nogle enkle sikkerhedsvaner. Skadelig software kan stjæle brugerens personlige oplysninger, banknumre, socialsikringsnumre og andre private data. Af denne årsag beskytter brugeren sikkerhed på en computer mod identitetstyveri og tabte data.

Antivirus- og firewall-software

Antivirus- og firewallsoftware ses undertiden som synonyme, men hver applikation giver et andet forsvar mod cyberstrusler. Antivirusprogrammer beskytter din computer mod at have skadelig software installeret og renser ondsindede programmer fra en allerede inficeret maskine. Antivirusprogrammer skal have opdateringer til virusdefinitionen filer installeret Dette beskytter maskinen mod infektion fra nye virustrusler. Firewall-software beskytter din maskine mod at sende private data til en uautoriseret kilde. Keyloggers og spyware stjæler brugeroplysninger og uploader dem til hackerens computer eller hjemmeside. Firewall-software registrerer udgående forbindelser og advarer brugeren om, at mistænkelig aktivitet opstår på maskinen. Firewalls beskytter dig også mod udefrakommende indtrængen. Mange almindelige routere som Linksys, D-Link og Netgear har firewall-software, der beskytter brugerne mod udefrakommende indtrængen fra hackere, og beskytter privat information på interne computere.

Adgangskoder

Nogle brugere implementerer dårlig adgangskode sikkerhed, så adgangskoden er Ikke hacket, men det er hellere 'gættet'. Brug af fødselsdage kan familie og ven navne gættes af en person, der arbejder med brugeren eller kender disse oplysninger. Adgangskoder skal indeholde en kombination af tal, bogstaver og specialtegn. Nogle finansielle institutioner kræver, at brugerne implementerer et kodeord med mindst 8 tegn, og brugeren skal have et stort bogstav og et tal i passwordværdien. Dette reducerer chancen for at hacke adgangskoden, og det reducerer chancen for at nogen gætter adgangskoden og opnår uautoriseret adgang.

Kryptering

Kryptering er en teknologi, der bruges til at 'garble' information. Kryptering kan bruges i e-mail, på tværs af websitekommunikationsforbindelser og på personlige, gemte filer. Kryptering er et ekstra trin ud over adgangskodebeskyttelse. Hvis en hacker får uautoriseret adgang til netværket og overfører personlige filer, kan han ikke læse dataene. Det vises som en tilfældig streng af bogstaver og tal, og kun en person med nøglen til krypteringsordningen kan læse dataene. Gennemfør kryptering, når kommunikation via internettet bruges, og følsomme data er indeholdt i meddelelsen.

Fælles sans

Nogle grundlæggende sund fornuft hjælper brugere med at undgå identitetstyveri, og det er den bedste sikkerhed mod tab af data. Phishing-e-mails er en almindelig måde at opfordre brugerne til at indtaste privat information, herunder adgangskoder, finansielle oplysninger og socialsikringsnumre. Klik aldrig på links, der hævder at være bankinstitutter, der har brug for at indtaste dit kodeord. Dette omfatter e-mails, der ser ud som om de er fra Paypal. Hvis en e-mail har en eksekverbar fil vedhæftet, må du ikke køre softwaren fra personer, du ikke kender og stoler på. Hvis du er i tvivl om, at en e-mail er legitim, skal du ringe til det finansielle institut eller sende e-mailen til en officiel bankkort for at bekræfte det.