Netværksdeling overtrædelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Windows-operativsystemet 'låser' filer, når en bruger åbner dem. Dette er et problem, der er 'af design' i softwaren. Filen er låst, så andre brugere, der forsøger at ændre filen, kan ikke, mens den aktuelle bruger stadig læser og redigerer den. Dette undgår et problem, hvor brugerne tilsidesætter hinanden 'ændringer, der forårsager, at hver bruger taber arbejde. En overtrædelse af fildeling advarer brugeren om, at filen er åben, så ingen bruger mister nogen ændringer i filen.

Betydning

Ifølge Microsoft opstår overtrædelsen af ​​netværksdeling, fordi metadata sendes fra filen til brugerens maskine hver gang en anmodning om at slette filen over netværket opstår. Sletninger blokeres også, når en anden bruger har filen åben. Når en fil slettes over netværket, fjernes den fra harddisken. Den eneste måde at gendanne er på, er at gendanne filen fra backup. Dette kan medføre tab af data, så overtrædelsen af ​​netværksdelingen undgår dette problem ved at blokere sletningsanmodningen.

Typer

Der er andre grunde til en overtrædelse af netværksdelingen. En bruger kan have tabt netværksforbindelsen, så filen blev aldrig lukket korrekt. En programmeringsprøvning af netværkssoftware kan kode programmet for at åbne filen, men koden lukker det aldrig korrekt. Dette medfører også en overtrædelse af netværksdelingen. Nogle virus kontrol software placerer låse på filer, der er markeret som ondsindet inficeret af malware.

Overvejelser

Den bedste måde at 'frigive' en fil fra operativsystem låsen er at instruere brugeren at lukke filen før logging fra netværket. Dette lukker filen og fjerner delingsbruddet i netværket. I en nødsituation genstarter den server, der er vært for filen. Genstart af computeren fjerner også låsen og stopper delingsbrud.

Advarsel

Nogle software købt online lover at fjerne låse på filer. Kør kun software på din computer og servere, der er tillid til, og undgå at låse filer op med legitime låse. Hvis du fjerner låse fra filer, der har en netværksfordeling, kan en bruger tabe arbejde, og det fører til frustrationer, når du forsøger at gendanne tabte data. En netværksdelingsbrud opstår, når en Windows-maskine har en fil åben, og en anden Windows-maskine forsøger at åbne filen fra en anden placering. Da kun én bruger kan have en låst fil åben, returnerer Windows en fejl, der er mærket 'Netværksdeling overtrædelse'. I nogle tilfælde opstår fejlen fra en Windows-fejl, men den mest almindelige løsning lukker filen for at give den anden bruger adgang til det.