Hvorfor har jeg brug for en router og en adapter til trådløs?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan virker en router

En trådløs router er en hardwareenhed, der gør det muligt for flere computere at oprette forbindelse til et netværk. Routeren serverer datapakker til hver computer og reagerer på internetside- og dataforespørgsler fra de computere, der er tilsluttet routerens lokale netværk. Mange trådløse routere tillader både ledede og trådløse forbindelser.

Sådan fungerer en netværksadapter < / h2> En netværksadapter tillader en computer at kommunikere med et lokalt netværk. Et computersystem kan indeholde mere end en netværksadapter, men et computersystem skal indeholde mindst en netværksadapter til kommunikation med netværket. En netværksadapter er kodet med en særlig identifikator kaldet en medieadgangskontrol eller en MAC-adresse. Hver MAC-adresse er unik for netværksadapteren. Denne MAC-adresse identificerer netværksadapteren til enten et modem eller en router.

Router Communications

Routeren kommunikerer med kabel, DSL eller satellitmodem. Når et computersystem foretager en anmodning om data, sender routeren forespørgslen til modemet, og modemet henter data fra internettet. Når routeren c Omdirigeres med de computere, der er tilsluttet det lokale netværk, gemmer routeren MAC-adresserne på hver netværksadapter, der kommunikerer med routeren. Når dataene kommer ind i lokalnetværket, sender routeren dataene til det anmodende computersystem og behandler eventuelle anmodninger om data fra computeren bagefter.

Netværksadapterkommunikation

En netværksadapter modtager kommunikationsdatapakker, der går fra routeren til computeren og fremadrettede datapakker, der går fra computeren til routeren. I tilfælde af flere netværksadaptere, der er forbundet til et enkelt computersystem (f.eks. Med en fil eller netværksserver), kommunikerer hver netværksadapter separat til routeren.

Fordele

En trådløs router tillader en computer med en installeret trådløst netværkskort til at oprette forbindelse til det lokale netværk uden en fast forbindelse. Dette gør det muligt for en computerbruger at placere computeren hvor som helst inden for radiotransmissionsområdet for den trådløse router. Et trådløst netværk giver flere computere mulighed for at dele en højhastigheds internetforbindelse. For at oprette et trådløst netværk kan en router være forbundet til kablet, DSL eller satellitmodem. For at oprette forbindelse til det trådløse netværk skal et computersystem have en trådløs netværksadapter.