Sådan bruges værtsfiler til at blokere websites

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hvis du bruger Windows XP: Klik på 'Start' og gå til 'Denne computer.'

I Windows Vista / 7: Klik på 'Start' og gå til 'Computer'.

Naviger til 'C: \ Windows \ System32 \ Drivers \ etc'

Inden for 'Etc' mappe, skal du kigge efter en fil kaldet 'HOSTS.'

I Windows XP: Højreklik på filen, vælg 'Åbn med' og vælg 'Notesblok.' < i Windows Vista / 7: Højreklik på filen, vælg 'Åbn' og vælg 'Notesblok.'

4.

Til Windows XP: Se på linjen '127.0.0.1 localhost.' Denne linje fortæller din computer, at 127.0.0.1 er en lokal IP-adresse. Eventuelle tilføjelser, du ønsker at lave, ligger under den linje.

Windows Vista / 7: Udover ovenstående oplysninger, se også symbolerne '#'. Symbolerne '#' ses som kommentarer og genkendes ikke af operativsystemet. Som standard er der et kommentarsymbol ved siden af ​​'127.0.0.1 localhost . 'Dette skyldes, at Windows bruger som standard DNS til lokal opløsning i stedet for HOSTS fil. Fjern symbolet '#' ved siden af ​​127.0.0.1 localhost. 'Dette fjerner det som en kommentar og aktiverer den til brug. Eventuelle tilføjelser, du gerne vil lave, vil være under den linje.

5.

Skriv ved hjælp af følgende format for alle de websteder, du vil blokere:

127.0.0.1 unwantedsite.com Hvor 'uønsket' er det faktiske uønskede websted, du vil blokere.

Bemærk: Du skal ikke tilføje i præfikserne 'http eller www'.

6.

Tryk på 'Ctrl + S', når du er færdig med at tilføje de websteder, du ville gerne blokerer for at gemme dine ændringer.

7.

Genstart computeren for at sikre ændringer træder i kraft. Webstedet bliver blokeret næste gang du forsøger at indlæse det.

HOSTS-filen kortlægger en lokal IP-adresse til en fjernhost. Brugere kan tildele en lokal IP til en fjernadresse for i det væsentlige at blokere en fjernforbindelse til den pågældende adresse. Fordelene ved at bruge værtsfilen er forbedret sikkerhed ved at forhindre, at brugere på din computer forbinder uønskede eller potentielt skadelige websites.