Sådan får du en IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til 'Start Menu' I Windows Vista og i 'Start søgning' boksen nederst i 'CMD.' Hvis du bruger et andet Windows operativsystem så skal du bare gå til 'Startmenuen' og gå til 'Forarbejdningsvirksomheder' og klik på 'Kommandoprompt.'

2.

Indtast 'Tracert' efterfulgt af webadressen på webstedet, som du ønsker at finde IP-adressen til. Skriv ikke http: // kun www efterfulgt af adressen. Så hvis du f.eks. Ville finde IP-adressen til Microsoft, skulle du skrive 'Tracert www.microsoft.com.'

3.

Skriv ned IP-adressen ved siden af URL. Det ligger i parentes. Det vil se sådan ud [72.167.232.215].

4.

Gå til IP adresse locator (se referencer nedenfor) og indtast IP-adressen. Klik på 'Send' og det vil give dig den by, hvor hjemmesiden er hostet sammen med en omtrentlig placering på kortet.

Tips og advarsler

  • Få IP-adressen fra en e-mail ved at klikke på 'Vis original'. Rul gennem e-mailen, indtil du finder denne 'X-Originating-IP: [203.126.201.243].' Dette er den IP, du vil skrive til adresselokatoren.
  • Din IP-adresse er som et telefonnummer. Det kan bruges til at fortælle verden, hvor dit websted er placeret, eller hvor du sender en email fra. Hvis du vil have en IP-adresse, er det ikke så svært at gøre. Du skal bare kunne komme til din DOS-prompt og skrive nogle få kommandoer.