Sådan opbygger du netværksdesign

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definere netværkskravene

1.

Undersøg alle applikationer, der er nødvendige for at understøtte forretningsaktiviteter. For hver applikation anslår du mængden af ​​båndbredde, det acceptable niveau af netværksforsinkelse og det acceptable niveau af pakketab. Hvis målinger kan træffes ud fra eksisterende applikationer, skal du bruge disse tal, ellers bruge det bedste gæt.

2.

Planlæg sikkerhedskravene for hver applikation eller tjeneste. Vær sikker på at have en politik, der angiver, hvem der har adgang til netværkstjenester, og hvem der kan få adgang til eller opdatere data, der er gemt på computeren.

3.

Lav en brugerprofil for alle typer brugere på netværket. For eksempel salg, ledelse, supportpersonale, forskningspersonale. Opdel brugerne i tre til fem kategorier, for eksempel lav, mellem og høj brugere, og angiv et maksimalt båndbreddebehov for hver gruppe. Undersøg hvilke data- og stemmeapplikationer hver arbejdsplads har brug for, og hvor ofte de skal have adgang til dem.

4.

Identificer brugerens placering. Start med at bruge byggepladsplaner og identificere hver brugers placering, helst ved hjælp af bevægelige klæbrig farvede prikker. Derefter skal du ved hjælp af et kort over byen, landet eller verden identificere antallet af hver type bruger i hver bygning, by eller land.

5.

Hvis kontorbygningen er kablet i henhold til EIA / TIA-568-standarden, vil hver etage have nok afsætningsmuligheder til ledningsapplikationer til de fleste forretningsforbrug. Hvis ledninger ikke er installeret, skal du tilslutte eller tilslutte ledningerne til brugerne på gulvet. Se referencerne til eHow-artiklen om, hvordan du installerer tal- og datakabler.

6.

Størr omkoblingsudstyret. Tæl en afbryderport for hver bruger. Af sikkerhedshensyn skal du planlægge at identificere hardwareadressen eller MAC-adressen på den enhed, der vil forbinde.

7.

Anslår trafikstrømme. Ved hjælp af et regneark multipliceres den maksimale båndbredde, der kræves af hver gruppe, antallet af brugere i den gruppe for hver placering. Med skøn over, hvor meget stemmeforbrug der kræves, skal du bruge en Erlang-kalkulator til at finde ud af, hvor mange talekanaler der kræves mellem hvert websted. Se ressourcedelen for at få oplysninger om Erlang-kalkulatorer.

8.

Størr datalinkene. Ved at bruge totalerne fra regnearket ved du nu, hvor meget båndbredde der skal kræves mellem hvert websted. Du bliver nødt til at forhandle en Service Level Agreement med din internetudbyder på hver af webstederne for at sikre den nødvendige båndbredde mellem webstederne. Hvis du foretrækker et privat netværk, vil båndbreddekravene fra regnearket i trin 7 fortælle dig, hvilken hastighedstamme linje der kræves.

9.

Beslut om at bruge et websted til site Virtual Private Network (VPN) eller købe lejede linjer til dit netværk. En VPN bruger routere på hvert sted for at oprette krypterede links mellem hver af webstederne. VPN'er er normalt billigere end private linjer, men vi har mindre kontrol over kvaliteten.

Tips og advarsler

  • Brug målte data, når de er tilgængelige.
  • Test forudsætninger, når det er muligt.
  • Lær brugerne og applikationerne at kende.
  • Få serviceniveauaftaler
  • Angiv strafferegler for manglende ydeevne.
  • Undgå at forstyrre eksisterende systemer.
  • Undgå leverandørens proprietære løsninger - hold dine muligheder åbne. < / li>
  • Gør trafikanalyse først. Må ikke designe før behovene forstås.
  • Pas på leverandørernes krav. Har sælgerne bevis for ydeevne med forsøg.
  • De bedste netværkskonstruktioner overvejer brugerne af netværket og hvilke oplysninger de har brug for for at kunne udføre deres arbejde. Oplysninger kan komme fra data, der er gemt på computere, eller det kan betyde realtidsinteraktion med andre mennesker. Tidligere interaktion betydede telefonsamtaler. Moderne netværksdesign skal overveje traditionel telefontrafik samt moderne samarbejdspraksis som videokonference og datadeling.