Sådan tilslutter du din bærbare computer til internettet ved hjælp af din GPRS-mobil

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller telefonens dokumentation for at sikre, at den kan bruges som modem.

2.

Indsæt dit USB-kabel i din computer fra din mobiltelefon. Alternativt kan du bruge en Bluetooth dongle, hvis din bærbare computer har en indbygget Bluetooth transceiver. Windows XP og nyere installerer automatisk nogle adaptere.

3.

Tilmeld dig en mobil internetadgangstjeneste og konfigurer din mobiltelefon til internetadgang. Din internetudbyder vil normalt give dig anvisninger om, hvordan du gør disse konfigurationer. Ofte er standardindstillingerne på visse telefonmodeller alt, hvad du behøver. Du skal bare aktivere dem for at få adgang til internettet.

4.

Kontakt din internetudbyder for at finde ud af en brugernavn, adgangskode og telefonnummer til opkald, når du bruger din mobiltelefon som modem. I de fleste tilfælde behøver du kun telefonnummeret til at ringe, hvilket normalt er standard * 99 # til GSM og # 777 for CDMA-telefoner.

5.

Indstil din Bluetooth-enhed, hvis du bruger Bluetooth til internetadgang. Følg guiden Tilføj Bluetooth-enhed og vælg de relevante indstillinger for Bluetooth-enheder. gjort rigtigt, skal din mobiltelefon vises i enhedens resultatramme. Vælg mobiltelefonen, angiv sikkerhedsadgangskoden, hvis det er nødvendigt, og fuldfør guiden. En COM-port bliver tildelt til din mobiltelefon, som derefter vises i computerens Device Manger-sektion 'Telefon og modemvalg' i kontrolpanelet.

6.

Test forbindelsen ved at klikke på 'Di agnostik 'fanen under modemets' Egenskaber 'vindue. Resultatrammen skal vise 'Succes', hvis modemet virker, og du har internetforbindelse.

7.

Klik på 'New Connection Wizard' under 'Network' Windows ikonet at oprette en ny internetforbindelse. Følg guiden og vælg den mobile enhed, når du bliver bedt om det. Angiv ISP-navnet og det telefonnummer, der anmodes om fra internetudbyderen. Udfør guiden for at have fuld internetadgang.

Tips og advarsler

  • Nogle mobile enheder kræver, at du installerer det mobile softwareprogram, de følger med at få adgang til internettet ved hjælp af enheden. Alle de ovennævnte konfigurationer vil derefter ske via den mobile enhed software interface.
  • Brug af en mobiltelefon til at få adgang til internettet er den foretrukne metode fra de fleste rejsende, da det ikke kræver køb af ekstra hardware. Samtidig er omkostningerne ved at få adgang til internettet via en GPRS-mobil minimal. For at få adgang til internettet via en mobil enhed skal der være forbindelse mellem telefonen og computeren. Denne forbindelse kan enten være via et USB-kabel, Bluetooth eller et infrarødt link. Da de fleste mobiltelefoner leveres med Bluetooth-understøttelse samt en USB-port, er disse de mest almindelige måder at få en internetforbindelse via en mobiltelefon på.