Network Attached Storage Advantages

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Der findes mange slags netværksapparater til rådighed i dag. Et netværksapparat, der er yderst nyttigt til lagring af fælles data på tværs af et netværk af computere og servere, er kendt som netværkstilsluttet lagring og kaldes også som NAS. Netværkshæftet lagring er meget nyttigt til hurtig og pålidelig adgang til data på tværs af et netværk.

Reliablity

Dataene gemt på et netværkstilsluttet lagringsenhed, der indeholder flere niveauer af data backup, kan give et relativt højt beskyttelsesniveau for et firma eller en organisation s filer. Et netværksopbevaringsapparat kan have en slags datastriping på tværs af apparatets lagringsmængder, der gør det muligt for en eller flere harddiske at standse, mens alle data forbliver intakte på de resterende hårde drev. Derudover kan der være filhåndteringssoftwareledelsesfunktioner på et netværkstilsluttet lagringsenhed. Dette kunne tillade flere versioner af en enkelt fil, der skal opbevares til senere restaurering, hvis det er nødvendigt. Desuden er operativsystemerne integreret i et netværksforbundet lagerenhed generelt ikke målrettet mod softwarevirus sammenlignet med en Windows-server. Dette kan være gavnligt for at sikre databeskyttelse.

Hastighed

Et netværkstilsluttet lagerenhed har et væsentligt formål, og det fungerer som et nav af lagrede data på et netværk. Brug af en netværksserver til lagring af filer på et netværk kan være forholdsvis ineffektiv, da sådanne servere generelt har ekstra ressourceoverhead uassocieret med den rene funktion at levere netværksopbevaring. Et netværksforbundet lagringsenhed kører normalt ikke et fuldt serveroperativsystem og kører i det væsentlige et grundlæggende operativsystem, der er fjernet til det absolut nødvendige for at give hastighed og pålidelighed for netværksdatamagasinering.

Kompatibilitet

Et netværk af computere og servere, der kører forskellige operativsystemer, kan være en potentielt udfordrende situation for en netværksadministrator, som muligvis behøver at styre de forskellige filsystemer, der er forbundet med hvert operativsystem. Computere, der kører Windows, Mac OS, Linux og andre operativsystemer, lejlighedsvis taler lidt forskellige sprog, når det kommer til netværkslager. Netværksforbundne lagringsløsninger takker taknemmeligt for dette problem og er normalt beregnet til at give den mest universelt kompatible datatilgang mulig for netværkscomputere. Dette kan være yderst værdifuldt for et firma eller en organisation, der på daglig basis er afhængig af flere platforme. Brugere af flere operativsystemer kan oprette forbindelse til det samme netværkstilsluttede opbevaringsapparat og nyde lignende hastigheder af dataadgang.