Sådan får du adgang til en skolekonto fra hjemmet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og installer VPN-programmet, der bruges af dit skole netværk. Gå til din skoles helpdesk-websted, hvis den har en, eller kontakt din skoles netværksadministrator for at finde ud af, hvilket VPN-program der skal bruges og hvor de skal hentes fra.

2.

Start VPN-klienten. Indtast IP-adressen på din skoles VPN-server og navnet på forbindelsen. Spørg din netværksadministrator, hvis du ikke kender disse oplysninger. Indtast din studentkonto login og adgangskode i de relevante mellemrum og klik på Connect. Hvis der ikke er nogen plads til at indtaste dit login og adgangskode, klik på Connect, og en dialogboks for login og password vises. Indtast dit login og adgangskode på det tidspunkt.

3.

Gå til Denne computer og vælg menuen Funktioner øverst. Vælg 'Kortnetværksdrev.'

4.

Giv drevet et hvilket som helst bogstav, der ikke allerede bruges af et drev på din computer. Indtast placeringen af ​​din studentekonto i tekstboksen 'Mappe'. Hvis du ikke ved det, skal du spørge din netværksadministrator.

5.

Klik på 'Opret forbindelse ved hjælp af en anden brugernavn. 'I dialogboksen, der åbnes, indtast din studentkonto login og adgangskode. Klik på' OK 'for at gemme dine ændringer og derefter' Udfør 'for at kortlægge netværksdrevet. Mappen med dine studentkonto filer vil nu vises som et netværksdrev, da du kom til denne computer. Du kan trække, slippe og kopiere filer til og fra denne mappe.

Skolenetværk og studiekonti er sikret mod adgang fra uautoriserede personer. Det betyder normalt, at ingen uden for skolens lokale netværk kan logge ind på en konto. Dette er dog et problem for studerende, der har brug for adgang til deres skolearbejde på nogle. Så de fleste skole netværk er oprettet for at give eleverne mulighed for at Få adgang til deres konti hjemmefra via et virtuelt privat netværk (VPN). Når du bruger en VPN, behandles din computer som om den var på skolens lokale netværk.