Sådan opbygger du en Apache-server på Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Placer filerne, der er hentet fra den officielle Apache-hjemmeside (se Ressource), til en mappe på harddisken.

2.

Dobbelt -Klik på 'install.msi' i den mappe, der er oprettet fra trin 1. Dette starter installationsprocessen. Klik på 'Næste' i åbningsinstallationsvinduet.

3.

Indtast dit domænenavn. Dette skal være det fulde domænenavn som 'your\_domain.com.' Indtast dit servernavn i tekstboksen 'Server'. For de fleste installationer angiver 'www' en webserver, så hele serveren og domænenavnet er 'www.your\_domain.com.' Klik på 'Næste'.

4. Indtast administratorens e-mail-adresse. Dette bruges til advarselsmeddelelser fra Apache-softwaren. Indtast portnummeret, hvor Apache-serveren er vært for web-tjenester. For de fleste installationer er dette port 80. Klik på 'Næste'.

5.

Vælg en placering for installationsfilerne på harddisken. Klik på 'Næste'. Klik på 'Afslut' på den sidste skærm. Apache er installeret og konfigureret på din Windows-server.

Apache server giver webstedsejere et frit distribueret værtsoperativsystem. Apache-værtssoftwaren installeres typisk på et Linux-system, men Apache-versioner er også tilgængelige for Windows. Brugere kan downloade og installere Apache på et hvilket som helst af Windows-operativsystemerne for at hoste og teste webstedskoden. Processen starter ved at downloade de filer, der er nødvendige for at køre Apache. Under installationen guider guiden dig gennem konfigurationsindstillingerne.