WAN DSL Connectivity Fejlfinding

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Preliminær fejlfinding

1.

Kontroller, om andre computere på netværket oplever problemer.

Hvis ingen er, ligger problemet med dit system. Se afsnittet 'Fejlfinding af dit system'.

2.

Sæt alle ledninger, der går ind i modemets bagside i begge ender.

3.

Træk netledningen ud af modemets bagside i 10 sekunder, før du sætter den i igen. Dette vil tvinge det til at genstarte og genoprette netværksoplysninger.

4.

Hvis du stadig ikke har nogen forbindelse efter et par minutter, skal du kontrollere lysene på dit modem.

5.

Hvis DSL-lampen er slukket eller blinker kontinuerligt, skal du se 'DSL-lysfejlfinding' -afsnittet.

Hvis internettet eller 'inet' -lyset er slukket, men DSL-lampen er solid, skal du indtaste loginoplysningerne, der bruges til at oprette forbindelse til netværket. Dette gøres typisk i modemets konfigurationsskærm.

7.

Hvis ingen af ​​disse gælder, eller du stadig ikke kan slutte ved afslutningen af ​​en fejlfinding, så kontakt den, der har ansvaret for dit netværk.

Fejlfinding af dit system

1.

Genstart computeren.

2.

Skift ethernet-kablet, din computer bruger med en ny.

Hvis du forbinder trådløst, men det er muligt at oprette forbindelse via et kabel, ligger problemet med dine trådløse indstillinger.

3.

Sørg for, at dine netværksgrænseflader haven er ikke deaktiveret.

4.

Sørg for, at din IP-konfiguration er korrekt. De fleste hjemmenetværk bruger en automatisk konfiguration. Moderne operativsystemer har typisk indbyggede fejlfindingsprogrammer til netværk for at løse problemer automatisk eller list potentielle årsager.

5.

Deaktiver alle firewall- og antivirusprogrammer for at sikre, at din adgang ikke blokeres.

Fejlfinding i forbindelse med DSL-lys

1.

Skift telefonledningen, dit DSL-modem bruger med en ny.

Hvis lyset går solid efter et par minutter, er din gamle telefon ledningen var enten for lang eller beskadiget.

2.

Sørg for, at alle tilsluttede telefonlinjer har et DSL-filter. Forbindelsesproblemer opstår, når analoge signaler får lov til at interferere med digitale dem.

3.

Hvis du har mistanke om et funktionsfrit filter, skal du tage alle telefonlinjer ud, undtagen den, der skal til modemet. <

Tips og advarsler

  • Ved udskiftning eller genindførelse af ledninger sørg for, at de er helt skubbet. Du vil ofte høre et klik, når de er, og de kan trække dem ud uden at trykke på låsen.
  • Der er ingen måde at helt undgå netværksproblemer; hvis du har en internetforbindelse, vil du uundgåeligt opleve forbindelsesproblemer på et eller andet tidspunkt.

    Men ved at udføre nogle rutinemæssige fejlfindingstrin kan du potentielt undgå et telefonopkald til systemadministratoren eller din internetudbyder ' s tekniske support linje.