Hvordan opretter jeg min Wi-Fi hjemme med en trådløs bærbar computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk dit bredbåndsmodem ud af strømkilden. Tilslut et Ethernet-kabel fra modemet til 'WAN' eller 'Internet' -porten på den trådløse router.

2.

Tilslut strømforsyningen til bredbåndsmodemet og lad det opstart normalt. Når statusindikatorlysene er vendt tilbage til deres normale tilstand, skal du tilslutte routerens strømforsyning og give det et øjeblik til at starte op.

3.

Tilslut et Ethernet-kabel fra den trådløse router 's' LAN '-port til Ethernet-kablet på din bærbare computer. Selvom det er muligt at konfigurere din trådløse router over det trådløse netværk, er det mere pålideligt at bruge en kablet metode.

4.

Start din webbrowser og naviger til routeren s administration side. Administratorsiden 's adresse vil variere mellem routere, men nogle fælles indstillinger er' 192.168.1.1, '' 192.168.11.1 'og' 192.168.0.1. 'Kontakt din ejerens manual for specifikationer om din router. Skriv administratorsiden adresse i adresselinjen og tryk på 'Enter'.

5.

Find siden 'Trådløse indstillinger'. Udfyld feltet for dit SSID. SSID er dit trådløse netværk 's' navn, og hvad du og andre vil se det, når det er udsendt. Sæt din trådløse sikkerhedsstyrke til 'WPA2' og sæt din adgangskode til noget, der er nemt at huske, men svært for andre at gætte. Klik på knappen 'Ok' eller 'Gem indstillinger' og lad din router genstarte.

6.

Vent et øjeblik og tag Ethernet-kablet fra din bærbare computer og routeren.

7.

Opsæt din bærbare computers trådløse forbindelses grænseflade. Dens placering og udseende vil variere afhængigt af mærke og model på din bærbare computer og dets operativsystem, så kontakt din Brugervejledning til detaljer.

8.

Træk en liste over tilgængelige trådløse netværk i dit forbindelsesprogram. Dobbeltklik på dit netværk 's navn og indtast dit kodeord, når du bliver bedt om det. Tillad computeren et øjeblik at oprette forbindelse til din router.

9.

Peg din webbrowser til din favorit Webside for at bekræfte internetadgang.

Moderne hardware til trådløse netværk har revolutioneret den måde, vi forbinder til og bruger internettet. Tidligere bundet til nærmeste Ethernet-stik, nu kan vi tage vores bærbare computere til enhver kaffebar med et Wi-Fi-signal og surfe på internettet til vores hjertes indhold. Oprettelse af dit eget Wi-Fi-netværk derhjemme kræver kun en forbruger- grade trådløs router og en Wi-Fi-aktiveret bærbar computer.