Sådan finder du min netværksnøgle

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser.

2.

Indtast routerns internetprotokoladresse i adresselinjen og tryk på ' Gå ind.'

IP-adressen er almindeligvis '192.168.254.254', '192.168.1.1' eller '192.168.15.1.' Disse fungerer muligvis ikke, hvis IP-intervallerne er blevet ændret fra standardindstillingerne, eller din router bruger en anden standard IP. Du kan henvise til din router manual eller fabrikantens hjemmeside for at få enhedens IP-adresse og standard log-in information.

3.

Log ind på routeren som administrator.

4.

Se efter en menuel referencer trådløst og klik på den. Denne menu indeholder typisk dine trådløse netværksoplysninger, som indeholder netværksnøglen. Nogle routere vil ikke vise nøglen, hvis det er tilfældet, skal du oprette en ny.

5.

Klik for at gemme dine indstillinger, hvis du foretaget ændringer. Se efter en knap nederst på siden, der giver dig mulighed for at gemme dine indstillinger.

6.

Tag stikket ud af stikkontakten i 10 sekunder og sæt den i Den går tilbage, hvis routeren ikke automatisk genstartede, efter at du har gemt dine indstillinger.

I et hjemmenetværk gemmer du ofte den trådløse netværksnøgle, så du ikke behøver at sætte den ind hver gang du vil oprette forbindelse til internettet. Men over tid kan du måske glemme hvad det er, men det ville være upraktisk at nulstille din router til standardindstillingerne, hvis du har brug for nøglen igen.

I stedet skal du kun logge ind på routeren selv og få de trådløse oplysninger.