Sådan sender du en massefax online

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan installeres faxprogrammet på en Windows-computer

1.

Åbn menuen 'Start'. Klik på 'Kontrolpanel.'

2.

Klik på 'Tilføj eller fjern programmer' og vælg 'Tilføj / fjern Windows-komponenter.' Dette åbner Windows-komponentguiden.

3.

Marker afkrydsningsfeltet 'Faxtjenester', og klik derefter på 'Næste'. Ifølge Microsoft Support vil din computer så bede dig om at indsætte din Windows-installationsdisk. Indsæt din disk, vælg en destination for programmet, klik på 'Installer' og klik derefter på 'Afslut.'

Sådan faxes et dokument på en Windows-computer

1.

Åbn det dokument, du vil sende i Microsoft Word. Klik på 'Fil' og derefter 'Udskriv'.

2.

Klik på ikonet 'Fax', og klik derefter på 'OK' eller 'Udskriv.' Dette åbner 'Send faxguiden.'

3.

Indtast navn og faxnummer på din første modtager i meddelelserne mærket 'Til' og 'Faxnummer. ' Klik på 'Tilføj' for at inkludere dem i din modtagerliste.

4.

Gentag trin 3 for alle, du vil modtage faxen. Klik på 'Næste'.

5.

Skriv en emnelinje og en kort besked, der vises på forsiden. Ifølge GeckoandFly.com kan du også klikke på menuen 'Skabelon' og vælge mellem forskellige sidedesigner.

6.

Indstil din fax til at sende straks eller på en planlagt tid i fremtiden. Indstil din fax til høj, normal eller lav prioritet. Denne indstilling bestemmer, om en modtagende faxmaskine vil tilsidesætte andre kommandoer for at udskrive din fax, ifølge TechBlissOnline.com.

7.

Klik på 'Næste'. Din computer vil ringe modtageren og sende dokumentet, medmindre du har planlagt det til en senere dato.

Sådan sendes en massefax på en Mac

1.

Åbn dit dokument. Åbn menuen 'Fil', og klik derefter på 'Udskriv' for at åbne vinduet Udskriv.

2.

Klik på 'PDF' -knappen. Ifølge Macworld er dette placeret nederst til venstre i Print-vinduet. Klik på 'Fax PDF', når rullemenuen vises.

3.

Udfyld emnelinjen og meddelelsen, der vises på forsiden. Indtast navne og telefonnumre for dine modtagere i 'Til' -prompten, hver adskilt af et komma.

4.

Klik på rullemenuen nær bunden ( standardindstillingen er Fax Cover Page). Klik på 'Scheduler' for at få faxen sendt på et senere tidspunkt. Udfyld en tid i de næste 24 timer, når du vil sende faxen. Spring dette trin over, hvis du vil sende faxen med det samme.

5.

Klik på 'Fax'. Vent, indtil computeren har ringet til modtageren for at sikre, at den sender dit dokument.

At sende et computerdokument til en faxmaskine har været en simpel proces lige siden fremkomsten af ​​printere med faxfunktioner. Det kræver at sikre, at din computer har den rette software - som måske eller ikke er forudindlæst på en Windows-maskine, og er forudindlæst på en Mac med OS X - og skriver en kort besked, der vises på en forhåndsvisning -designede forsiden. Ifølge X vs XP konverterer Mac OS X automatisk filen til PDF-format, inden den sendes.