Sådan sikres computeren i WiFi Hotspots

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Deaktiver fildeling for at forhindre andre i at gennemse dine delte filer og mapper. I Windows Vista og 7 skal du bladre til ikonet 'Netværk og delingscenter' på kontrolpanelet og slukke for hver radioknap under 'Deling og opdagelse.'

2.

Installer firewall software og sørg for at det kører. Hvis du kører Windows XP eller nyere, er Windows Firewall allerede installeret på din computer. Sørg for at det kører ved at bladre til ikonet 'Windows Firewall' på Kontrolpanel, og klik derefter på 'Change Settings', hvis 'Windows Firewall er tændt' ikke vises.

3.

< p> Undgå at få adgang til følsomme oplysninger, f.eks. en bankkonto, på offentlige Wi-Fi-hotspots. Over en ukrypteret forbindelse kan dine udsendelser blive opsnappet og læst af andre, hvilket kan resultere i, at dine adgangskoder bliver stjålet. Adgangskoder kan opfanges selv over trådløse forbindelser med svag kryptering, såsom Wired Equivalent Privacy (Wired Equivalent Privacy). Adgangskänslig information kun på trådløse netværk ved hjælp af stærk kryptering.

4.

Opret forbindelse til et VPN (Virtual Private Network), hvis du arbejder fra et Wi-Fi-hotspot. En VPN-forbindelse er sikker og krypteret, hvilket gør det yderst vanskeligt for de oplysninger, du sender til at blive opsnappet.

5.

Kend navnet på det adgangspunkt, du er tilsluttet. I et område, der er kendt for at være et offentligt trådløst adgangspunkt, kan nogle skrupelløse personer oprette deres egne adgangspunkter i et forsøg på at lokke folk til at forbinde dem.

Flere potentielle sikkerhedsrisici venter dig, når du opretter forbindelse til et offentligt trådløst adgangspunkt. Hackere ofte hyppige områder, hvor offentlige hotspots er tilgængelige, håber at krænke en computers sikkerhed eller aflytningskommunikation, der indeholder data, der kan være værdifulde. Du kan dog tage en række trin for at maksimere din sikkerhed, når du bruger et offentligt Wi-Fi-hotspot.