Porte påkrævet til fjernskrivebord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Remote Desktop er et værktøj bygget ind i Windows, som giver dig mulighed for at få adgang til din computer fra en fjernplacering. Brug af fjernbetjening kan du logge ind på din hjemmecomputer og bruge enhver software, der er installeret på den, samt åbne filer. Alt hvad der kræves er, at din hjemmecomputer er online, har fjernbetjening aktiveret og har den rigtige port åbnet for både din hjemmecomputer og router, hvis den er forbundet til en.

Port 3389

Port 3389 er den kun port du skal åbne for at bruge Remote Desktop-klienten som standard. Hvis du ikke justerer indstillingen for fjernskrivebordet, vil det forsøge at bruge denne port.

Fjernbibliotekets webforbindelse

Åbning af en ekstra TCP-port ud over 3389 giver dig mulighed for at bruge ekstern desktop-webforbindelse, hvis du har installeret internettet Informationstjenester på din hjemmecomputer. Den TCP-port, du skal åbne, er den, du vælger, når du konfigurerer Internet Information Services for at tillade fjernbrowsningsweb-forbindelser. Fjernbibliotekets webforbindelse giver dig mulighed for at åbne en ekstern desktop-session fra enhver internetbrowser. Dette betyder, at du kan få adgang til din hjemmecomputer, selvom den computer, du bruger, har en fjernbetjeningsklient, som det kan være tilfældet på en offentlig computer.

Alternativ port

Du kan ændre porten, som fjernbetjeningen bruger hvis du vil. Ændring af denne port har den fordel at øge sikkerheden lidt, fordi en hacker ikke ved, hvilken port du har åbent. For at gøre dette skal du først sørge for, at den port, du vil bruge, er åben på den computer, du vil oprette forbindelse til. Når du åbner fjernbetjeningsklienten for at indtaste IP-adressen på den computer, du vil oprette forbindelse til, skal du skrive: og den port, du vil bruge efter IP-adressen. For eksempel '192.168.1.1: 22439' ville forbinde til en computer med IP-adresse 192.168.1.1 ved hjælp af port 22439.