Sådan får du adgang til oplysninger på en anden computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på 'Mine netværkssteder' på dit skrivebord. Hvis du har Windows Vista eller 7, er ikonet mærket 'Netværk'. Vælg 'Map Network Drive' i menuen.

2.

Indtast en placering til den eksterne computerdrev. Indtast '\\ computer\_name \ c $' i tekstfeltet, hvis du f.eks. Vil få adgang til oplysninger fra en anden computers 'C' -drev. Udskift 'computernavn' med navnet på computeren. 'C' -drevet har altid et dollar tegn suffix.

3.

Klik på 'Afslut'. Netværksdrevet er kortlagt til din maskine. Dobbeltklik på 'Denne computer' på maskinens skrivebord for at bekræfte det er komplet og at begynde at downloade filer fra fjernmaskinen. Hvis du har Vista eller Windows 7, er ikonet mærket 'Computer'.

4.

Dobbeltklik på det nye kortlægede drev. Det kortlagte drev har et bogstav ud for det, og det viser placeringen af ​​den eksterne maskinens mappe. Du kan nu downloade filer fra det kortlagte drev til det lokale C-drev og også dobbeltklikke på filer for at redigere og læse dem fra den eksterne maskine.

Tips og advarsler

  • Højreklik på 'Denne computer' på desktop og klik på 'Properties'. Klik på fanen 'Computer Name' for at få vist computerens navn. Dette navn er, hvad du indtaster i tekstboksen 'Map Drive Location'.
  • Netværk af dine computere giver dig en platform til at dele filer og oplysninger. Du kan sammenkæde to computere eller tusindvis af maskiner sammen. For små netværk giver en Windows-arbejdsgruppe dig mulighed for at dele information i dit hjem eller lille kontor. For at flytte oplysningerne fra en maskine til en anden, oprettes et kortlagt netværksdrev. Dette giver dig mulighed for at læse, redigere og gemme oplysninger svarende til at arbejde med filer på din lokale fysiske harddisk.