Sådan installeres data og talekabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Design kabelopbygningen og installer kablerne

1.

Design udløbsstederne. EIA / TIA 568-standarderne anbefaler to afsætningsmuligheder pr. 9 kvadratmeter eller 95 kvadratmeter kontorareal. Hvert stikkontakt skal have en stemme og en stikkontakt. Med en grundplan af bygningen skal du identificere de foreslåede placeringer af afsætningsmulighederne ved at bruge små farvede cirkulære etiketter.

Planlæg hvordan ledningen vil løbe fra det centrale ledpunkt. Brug kabelbrønd eller rørledning, hvis det er muligt. Sørg for ikke at føre ledninger gennem luftkanaler eller luftrum i luftrummet, medmindre den har den korrekte brandprøvningsvurdering. Kontroller lokale byggekoder for korrekt trådbestemmelser. Husk standardgrænserne, at det maksimale kabel løber til 90 meter eller omkring 295 fod.

3.

Hvis du planlægger at trække mere end en ledning ad gangen, kommer hver ledning fra en anden rulle eller uregelmæssig boks. Mærk den urørte boks og mærker trådens ende, så de kan identificeres efter at have trukket.

4.

Træk ledningerne omhyggeligt med et elektrisk fisketape eller en snor for at få gennem rørledninger, over lofter eller bagvægge. Forlad forbindelsen tilstrækkeligt til hver ende. Bøj ikke ledningen ud over den mindste bøjningsradius som defineret af fabrikanten.

5.

Mærk ledningerne entydigt i hver ende. Sørg for at bruge specielle wire etiketter eller crimp på etiketter. Husk, at Teflon, der anvendes til ildfaste ledninger, er glat og normale etiketter kan falde.

Tilslutning af ledningerne

1.

Forstå de to ledningsstandarder. EIA / TIA 568-standarden giver to muligheder for ledningsstik: 568-A eller 568-B. De to centrale stifter, stifterne 4 og 5 er reserveret til en telefon og vil altid være det blå / hvide-hvide / blå par. De sidste to ben, ben 7 og 8, vil altid være det hvide / brune-brune / hvide par. EIA / TIA 568-B angiver par to skal være på tapp 1 og 2. Disse er de hvide / orange og orange / hvide ledninger. Par tre sættes på ben 3 og 6, der omgiver de centrale stifter til par 1. Disse er de hvide / grønne og grøn / hvide ledninger. 568-A-standardcentralerne parrer to og tre.

2.

Hvilken standard anvendes, betyder 568-A eller 568-B ikke så længe, ​​at den samme standard bruges i begge ender af samme ledning. 568-B-standarden er mere almindelig inden for USA, og 568-A-standarden er mere almindelig andetsteds, selv om enhver bygning også kan være. Identificer, om der allerede findes en bygningsstandard ved at tjekke eksisterende dokumentation eller undersøgelse af den installerede ledning. Punch down jacks på det centrale websted vil ofte blive mærket som 'A' eller 'B.' Ved at undersøge trådmærkerne på eksisterende stikkontakter, identificeres også A eller B.

3.

Forbered ledningerne til tilslutning. Fjern flere tommer af den ydre kappe med et værktøjskabelophæng, hvis det er ledigt, eller brug ledningsskærere eller saks. Placer ledningen mod knivene og flyt kanten i en cirkulær bevægelse rundt om ledningen for at scorer den ydre kappe næsten hele vejen igennem. Pas på kun at skære den ydre kappe og ikke at kile insulatio n af den underliggende tråd. Fjern den ydre kappe ved at gribe den med en hånd på hver side af partituret og bruge en vridning, trække bevægelse for at fjerne flere tommer af kappen.

4.

Stans ned ledning ved den centrale trådstation. Blokfabrikanten har et specielt værktøj til at slå ned ledninger på deres proprietære blok. Placer ledningen på blokken, så den ydre kappe er inden for 1,25 tommer af stempelet. Ledningsblokken skal give dig mulighed for at forbinde ledningerne med højst 0,75 tommer uvævet ledning. Husk at ledningerne skal tilsluttes i rækkefølge, hvid / blå, blå / hvid, hvid / orange, orange / hvid, hvid / grøn, grøn / hvid, hvid / brun og brun / hvid.

5 .

Tilslut ledningerne til stikket. Ledninger tilsluttet til en stikkontakt skal fremstilles på samme måde, idet den ydre kappe fjernes flere tommer. Stikkontakten skal tilvejebringe en mekanisme til at spytte en krympning af ledningerne med ikke mere end 0,75 tommer untwisted. Følg producentens farveskema for at bruge enten 568-A eller 568-B standarder.

6.

Klargør ledningen til stikkene. Hvis patchkabler eller stik er påkrævet, de skal være ledningsnet i henhold til den valgte ordning af 568-A eller 568-B. Fjern den ydre kappe tilbage flere tommer som beskrevet tidligere. Undgå at afvikle ledningerne. Flad fladderne snarere ved at skubbe dem med fingrene og sortere dem ind i Den korrekte rækkefølge For 568-B er dette hvid / orange, orange / hvid, hvid / grøn, blå / hvid, hvid / blå, grøn / hvid, hvid / brun, brun / hvid. For 568-A byttes orange og grøn par. Bemærk reversering af ledningerne på par 1, det blå / hvide par. Disse vil forbinde til ben 4 og 5. Der vil nu være flere centimeter ubearbejdet ledning, men sørg for, at ledningerne flader ind i deres rette sted inden for 0,25 til 0,5 inches af den ydre kappe.

7.

Krymp trådene på propperne. Skær nu de fladede, trådede ledninger med en wire cutter eller sakse for ikke mere end 0,75 in ches af uvævet wire. Sæt ledningerne i stikket, og sørg for, at ledningerne skubbes helt til ende, og at den ydre kappe er inden i stikket, så den bliver fastgjort af spændingsaflastningsklemmen, når ledningen er krympet. I tilfælde af 568-B skal den hvide / orange ledning være på venstre side af RJ-48-stikket med stikket på stikket vendt væk. Krymp trådene ved hjælp af RJ-48-krympeværktøjet.

8.

Test forbindelserne og patchkablerne ved hjælp af en certificeret kabeltester.

Tips og advarsler

  • Practice stripping, fladning vendinger og sortering af ledninger flere gange, før du forsøger at oprette forbindelse til stikkontakter.
  • Øv med krympning af stik før ledningsstikkene. Plugterne er meget billigere end stikkontakter.
  • Mærk hvert kabel i hver ende.
  • Mærk stempelblokene, der identificerer hver forbindelse.
  • Lav en simpel tester efter Krympe en kort længde - en eller to fødder - ledning på en RJ-45-stik og træk den anden ende til et sæt skrue ned terminaler. Testpar ved at placere en kortslutning på hvert par, et ad gangen eller placere høj værdi, meget forskellige resisters mellem parrene. Par kan derefter identificeres med et multimeter i den anden ende af kablet.
  • Sørg for at følge brandkoder.
  • Undgå at køre ledninger i luftkanaler.
  • Overhold kabelens minimale bøjningsradius til enhver tid.
  • Brug ikke metal hæfteklammer for at sikre kablet. Brug kun plastikstifter.
  • Der er to trin til installation af et kabelsystem: installation af ledninger og tilslutning af ledninger. Standarden for strukturerede kabelsystemer er EIA / TIA 568. Denne standard, der identificerer, hvor mange afsætningsmuligheder der skal installeres, giver to muligheder for ledningsforbindelser.