Sådan sammenligner du opkald til kabel og DSL-hastigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skriv de dataoverførselshastigheder, der er tilgængelige for de tre forbindelsestyper, ved at ringe til tjenesteudbydere eller kontrollere deres reklamemateriale. Overførselshastigheden er en måling af kilobits (kb) data per sekund (kbps). For eksempel kan et opkaldsmodem tilbyde en dataoverførselshastighed på 56kbs / sec. Det betyder at 56.000 bits data kan flyttes pr. Sekund fra et sted på internettet til computeren. En DSL- eller kabelforbindelseshastighed kan være 1,7 til 2 megabyte (MB) pr. Sekund, hvilket er 1.700.000 til 2.000.000 bit per sekund af dataoverførsel.

2.

Opdele de højere data overførselshastighed ved den langsommere overførselshastighed for at bestemme, hvor meget hurtigere forbindelseshastigheden vil være med en højere hastighed. For eksempel er en DSL-forbindelse på 1.700.000 bits pr. Sekund divideret med 56.000 bits pr. Sekund hastighed på en opkaldsforbindelse lig med 30. Det betyder, at DSL-forbindelsen er 30 gange hurtigere end opkaldsforbindelsen.

3.

Beregn den tid, det tager at downloade oplysninger ved at gange filstørrelsen med dataoverførselshastigheden. For eksempel ville et opkaldsmodem med en hastighed på 56 kbps tage mindst et halvt minut for at downloade en 1,7 MB-fil fra internettet. Den samme fil, der downloades fra en 1,7 MB DSL- eller kabelforbindelse, vises øjeblikkeligt på computeren og kræver næsten et sekund af belastningstid.

Tips og advarsler

  • Jo større overførselshastigheden, jo hurtigere websider vises på en computer, og e-mail kan overføres. Hurtigere hastigheder er ønskelige, især når der vedhæftes filer som digitale billeder til en e-mail.
  • Nogle udbydere og elektronikforretninger tilbyder sammenligningstabeller og demonstrationer af upload og downloadhastigheder for forskellige typer medier.
  • Internet service gebyrer er typisk baseret på forbindelsens hastighed. Jo hurtigere forbindelsen er, desto højere er det månedlige servicegebyr.
  • Dial-up-, kabel- og digital abonnentlinje (DSL) er tre typer tjenester til at forbinde en computer til internettet. Dial-up, som er den langsomste hastighed, bruger et internt modem i computeren og standard telefonlinjer. En kabelforbindelse bruger en del af båndbredden til rådighed på en kabel-tv-linje for at oprette forbindelse til internettet. DSL bruger en del af en telefonlinje til at forbinde, men med en meget højere hastighed end et opkaldsmodem kan typisk give. At sammenligne hastigheden for disse forskellige forbindelser er en faktor for dataoverførsel.