Historien om World Wide Web eller Internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Militære Begyndelser

USAs regering skabte først et projekt ved hjælp af internettet i 1969 kaldet Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET). Formålet med dette projekt var at udvikle et kontinuerligt fungerende netværk så robust, at selv om en del af netværket blev ødelagt af en atomkrig eller erfarne partielle nedetider, ville det stort set forblive i drift og levedygtigt. I begge tilfælde vil dette netværk stadig være i stand til at levere kommunikation mellem vigtige forsvarsorganisationer.

TCP / IP-protokol

Transmission Control Protocol / Internet Protocol (TCP / IP) blev opfundet i 1977. Konceptet for denne nye teknologien var at øge netværket globalt, så brugerne kunne linke direkte til andre netværk via ARPANET. TCP / IP bestemte, hvilke elektroniske meddelelser der blev kaldt, og hvordan de blev sendt via netværket. Til sidst blev National Science Foundation involveret og skabt et lignende netværk kendt som National Science Foundation Network (NSFNET). Dette tillod endnu større trafik gennem netværket. ARPANET fortsatte med at vokse og var i stand til at forbinde forskellige computestationer sammen til at kalde disse stationer noder.

Reaching over USA

I 1985 udviklede National Science Foundation et program til at skabe internetadgang over hele USA Stater. Med opfindelsen af ​​NSFNET var mange andre typer organisationer i stand til at blive involveret med internettet, herunder både indenlandske og internationale akademiske faciliteter og forskningsorganisationer og andre offentlige myndigheder. Efterfølgende lukkede ARPANET sine døre i 1989 på grund af manglende finansiering og støtte.

World Wide Web Concept

Samtidig med at internettet blev hurtigere, var Tim Berners-Lee, en uafhængig entreprenør for Den Europæiske Organisation for Nuclear Research (CERN) drømte ideen om at dele og sammenkæde databaser med information, der ikke brugte de samme computere eller softwareprogrammer. Han begyndte at eksperimentere med hypertekst, der ville skabe et fælles sprog mellem computere og vise de samme oplysninger, uanset om du var i USA eller Europa. Selvom ideen blev formuleret i 1980, var det først i slutningen af ​​1980'erne, at nogen begyndte at tage det alvorligt.

World Wide Web Realized

Berners-Lee samarbejdede med Rober Cailliau i 1990 og rewrote det oprindelige forslag. Alle stykker var på plads ved julen i det år, herunder protokollen - HyperText Transfer Protocol (HTTP) - og et fælles sprog - HyperText Markup Language (HTML). Den første webbrowser blev kendt som WWW (World Wide Web). Overførselsstykkerne blev navngivet hyperlinks. I de tidlige år blev internettet primært brugt af videnskabelige afdelinger i universiteter og laboratorier. Med opfindelsen af ​​mere sofistikerede browsere og den første internationale WWW-konference i 1994 begyndte nye hjemmesider at dukke op hver dag.

Webservere Emerge

I slutningen af ​​1990'erne blev forskellige servere introduceret, herunder America Online og CompuServe, sammen med med populære browsere som Netscape og Internet Explorer, som tilbød webadgang og e-mail. I dag er der ikke kun mange servere tilgængelige for brugere, men en bred vifte af browsere som Firefox og Google Chrome. Der findes links til websteder over hele verden, og selv brugere i deres eget hjem kan skabe personlige hjemmesider. World Wide Web og internet brug er så almindeligt i dag, at du måske ikke er klar over, at den kun blev udviklet i de sidste 50 år. Selvom folk måske har tendens til at tænke på disse to enheder som det samme, udfører de faktisk forskellige funktioner og udvikles på forskellige tidspunkter. Internettet kom først på teknologiscenen som en måde for computere på forskellige steder at kommunikere med hinanden. World Wide Web blev udviklet senere som en del af internettet. Forudsætningen for World Wide Web er at forbinde sider med information fra computer til computer ved hjælp af en fælles protokol og et sprog.