Hvorfor en computer kunne have en Mac-adresse, men ingen IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

MAC- og IP-adresserne arbejder sammen for at tillade en computer at kommunikere via et netværk. Netværks routere, servere og klientmaskiner identificere en computer ved hjælp af disse to sæt tal. MAC-adressen er hårdkodet, så netværksenhederne 'stoler' på dette nummer for nøjagtigt at identificere en maskine. IP-adressen hjælper rutekommunikationspakker til maskinen. En computers IP-adresse kan være dynamisk eller statisk, afhængigt af de netværkskonfigurationer, der er indstillet af administratoren.

Typer

MAC-adressen er en alfanumerisk værdi på netværkskortet. En IP-adresse kan være statisk eller dynamisk En statisk IP-adresse er indstillet i computerens konfiguration, og den ændrer sig ikke, selvom brugeren genstarter. En IP-adresse skal være unik på netværket, eller der opstår fejl. Operativsystemet rapporterer en fejl, og maskinen slukkes for netværket. Dette kan medføre kommunikationsproblemer ved hjælp af computerens IP-adresse. En dynamisk IP er tildelt ved hjælp af en DHCP-server. Hvis serveren ikke er konfigureret korrekt, kan en computer muligvis ikke have en IP-adresse, selv når den er tilsluttet til netværket.

Identifikation

En administrator kan identificere, om maskinen har en IP-adresse. Kommandoen 'ping' fortæller administratoren, hvis en IP-adresse er forbundet med netværkskortet. Indtastning af 'ping machine\_name' i maskinens kommandoprompt returnerer en fejl hvis ingen IP-adresse er til stede. Hvis ping-kommandoen mislykkes, skal du kontrollere netværkskortet for at sikre at kablet er tilsluttet det.

Overvejelser

Netværkskortet kan have en MAC-adresse, men ingen IP-adresse, hvis kortet ikke fungerer korrekt. Hvis andre maskiner på netværket modtager en IP-adresse fra en DHCP-server, skal du kontrollere netværkskortet ved at udskifte det med et andet netværkskort. Dette identificerer, om netværkskortets hardware ikke længere fungerer, og en ny er nødvendig.

Drivere

Netværkskort kræver, at drivere er installeret på maskinen, så den kan kommunikere med operativsystemet. Hvis drivere er beskadiget eller De forkerte drivere er installeret, netværkskortet har en MAC-adresse, men ingen IP-adresse. Download nye drivere fra producentens hjemmeside og geninstaller dem. Dette kan reparere softwareproblemer med netværkskortet. En computer har brug for en MAC-adresse (Media Access Control) og en IP-adresse, der skal fungere på netværket. En MAC-adresse er hardkodet til maskinens netværkskort, så det er altid tilgængeligt. IP-adressen er tildelt ved hjælp af protokolledrivere, der er installeret på en maskine. Hvis drivere eller hardware fejler på computeren, er der en MAC-adresse tilgængelig, men ikke IP er tildelt til netværkskortet.