Måder at forhindre computerkriminalitet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Kriminalitet, der involverer computere, er ofte svært at opdage og kan have alvorlige virkninger på sine ofre. Fremskridt inden for teknologi har gjort computer hackere og identitetstyvere mere kreative, men der er stadig en række måder at hjælpe med på at sikre, at du ikke bliver offer for denne form for overtrædelse. Uanset om din computer er på et lokalt eller stort netværk eller er en selvstændig enhed med en simpel internetforbindelse, skal du træffe de nødvendige foranstaltninger for at beskytte dit system mod disse forbrydelser.

Har en firewall

Ethvert computernetværk skal beskyttes af en firewall. En firewall er en virtuel barriere, der udelukker information fra at komme ind i netværket uden tilladelse. Firewallen blokkerer alle data, som ikke er bevidst tilladt af netværksadministratoren.

Selv om dette er en yderst hjælpsom forebyggende foranstaltning, kan den omkredses, og det gør intet for at beskytte netværket mod et internt problem.

Anti-Virus Software

Spredningen af ​​computervira kan være ansvarlig for store tab af data og til tider penge eller maskiner. Der er en række antivirusprogrammer, der kan forhindre, at disse skadelige programmer kommer på et netværk eller en enkelt computer.

Intrusion Detection Systems

Et indbrudsdetekteringssystem (IDS) er en god sekundær linje af forsvar ud over en firewall. En IDS kan hjælpe med at indikere, hvornår et internt angreb finder sted, eller når en hacker har omgået en firewall og fået adgang til systemet, ifølge Interpols hjemmeside.

Dette system identificerer statistiske afvigelser og peger på usædvanlig adfærd inden for netværket Når aktiviteter, der er uforenelige med de typiske opgaver, der udføres på netværket, forekommer, identificerer IDS aktiviteten og dens kilde og advarer de relevante personer om, at der kan forekomme indtrængen. Systemet kan også programmeres til at detektere hvornår visse områder af netværket er manipuleret og kan fungere som en slags tyverialarm mod indtrængen.

Begræns adgang til computere

En åbenbar måde at forhindre computerkriminalitet på er korrekt at begrænse adgangen til alle terminaler på et netværk eller på en enkelt computer i kontors hjem. Sørg for, at adgang til computeren kun er mulig med en hemmelig adgangskode for at undgå fysisk indbrud på hjemme-terminalen.

Lad ikke computeren være på og tilslutte d til internettet, når den ikke er i brug. Dette kan tillade adgang via forbindelsen til dem, der forsøger at få adgang til dit system og begå forbrydelser. Det er også en god idé at fysisk begrænse adgangen til computersystemet i en kontorindstilling. Computere skal være slukket, beskyttet med adgangskode samt sikret bag låste døre, når kontoret ikke er opbrugt. Gør det så vanskeligt som muligt for enhver at manipulere med maskinerne.