Sådan ændres adgangskoden i en Linksys Router WRT54GS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til Linksys-router ved hjælp af et Ethernet RJ-45-kabel. Slut den ene ende til computerens netværksstik og den anden ende i en af ​​de nummererede stik på bagsiden af ​​routeren. Bemærk det jacknummer, du har tilsluttet; bekræft, at det tilsvarende lys på forsiden af ​​enheden angiver, at din computer er tilsluttet.

2.

Start en webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safari eller Google Chrome) og indtast '192.168.1.1' i adresselinjen. Du bliver bedt om at indtaste et brugernavn og adgangskode; Indtast 'admin' for begge. Hvis brugernavnet og / eller adgangskoden er blevet ændret af en tidligere bruger, eller hvis URL'en ikke fører op til Linksys login-siden, skal du nulstille routeren som beskrevet i trin 5.

3.

Klik på fanen 'Administration' for at ændre brugernavn og / eller adgangskode. Indtast et nyt brugernavn og adgangskode i de relevante felter og klik på 'Gem' knappen. Bemærk, hvad du har indtastet; du skal vide det, næste gang du vil ændre nogen indstillinger på Linksys-routeren.

4.

Skift adgangskoden til det trådløse netværk ved at klikke på fanen 'Trådløs' og derefter fanen 'Trådløs sikkerhed' i rækken nedenfor. Vælg 'WPA-foruddelt nøgle' for at oprette din egen adgangskode til det trådløse netværk, vælg 'WEP' i rullemenuen for at få et tilfældigt kodeord genereret for dig Indtast dit kodeord og hold det på et sikkert sted.

5.

Nulstil Linksys til fabriksindstillingerne, hvis du ikke kan få adgang til konfigurationssiden. Brug en pen til at trykke på 'Reset 'knappen på bagsiden af ​​enheden i 45 sekunder. Dette vil vende tilbage til konfigurations-IP-nummeret til 192.168.1.1 og både brugernavn og adgangskode til' admin '. Det trådløse netværksnavn vender tilbage til' linksys 'og vil være usikret. Genoprett netværkssikkerhed ved at bruge processen beskrevet i trin 4.

6.

Tips og advarsler

< li> Gør skærmbilleder af alle indstillingssiderne på Linksys-router at bruge som en vejledning, hvis du skal omkonfigurere routeren.
  • Husk at alle adgangskoder er store og små bogstaver.
  • Alle trådløse klienter skal genoprette forbindelse med det nye trådløse netværkskodeord.
  • Når du nulstiller en Linksys-router, der forbinder via DSL, skal du genindtaste dit DSL-brugernavn og adgangskode.
  • Linksys WRT54G, fremstillet af Cisco, er en bredbånds trådløs router, der giver både hardwired og trådløse brugere mulighed for at dele netværksressourcer, nemlig internetforbindelse, printere og serveradgang. En Linksys-router kan være beskyttet af to separate adgangskoder, som ikke skal være ens. For at konfigurere routeren eller ændre adgangskoden, skal du kende enhedens brugernavn og adgangskode. For at ændre de trådløse netværksindstillinger eller adgangskoden skal du også kende det trådløse netværkskodeord.